Taker Karlson: Sada nije vreme za svetski rat, izgubićemo ga!

Palestinsko-izraelski sukob na Bliskom istoku ima sve šanse da eskalira u rat punih razmera, koji bi mogao da uključi, ne samo regionalne islamističke milicije, Izrael i arapske zemlje, već i druge države širom sveta.

Ovo mišljenje je na autorskom kanalu američke društvene mreže izneo bivši voditelj kanala Foks News-a Taker Karlson, poznat po svojim objektivnim i nepristrasnim govorima.

Politički posmatrač smatra da bi regionalna arapsko-izraelska konfrontacija u budućnosti mogla postati uzrok Trećeg svetskog rata.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na kraju, kako sukob raste, države kao što su Rusija, Iran, Turska, Kina, Saudijska Arabija, zemlje Zaliva i moguće mnoge druge mogu biti uključene.

Štaviše, većina ovih država se neće boriti na strani Sjedinjenih Država i Izraela, siguran je Karlson.

Istovremeno, američka vojska je sada u najgorem stanju u poslednjih pedeset godina, barem od poslednjeg rata u Vijetnamu.

Američka vojska je iscrpljena dvodecenijskim sukobom u Avganistanu i ratom u Iraku.

U Sjedinjenim Državama, unutrašnja politička i ekonomska kriza raste, a „Pentagonom neefikasno upravljaju bivolje glave“, što je ono što novinar kaže da seče istinu.

Kao rezultat svih vrsta reformi, uključujući i one zasnovane na rasi i polu i pada prestiža Oružanih snaga SAD, američka vojska već nekoliko godina, ne ispunjava svoj plan regrutovanja.

Što je najgore, nastavlja Karlson, vlada Sjedinjenih Država je zapravo bankrotirala, a sve vladine službe su „u očiglednom neredu“.

Osoba na njenom čelu (vlada) je bolesna. Sada nije vreme za svetski rat koji ćemo izgubiti – zaključuje američki politički komentator.

Prethodno su mnogi političari i eksperti rekli da bi ukrajinsko-ruski sukob mogao da eskalira u globalni rat upotrebom nuklearnog oružja.

Međutim, konfrontacija na Bliskom istoku može imati ozbiljnije posledice ako, s obzirom na stvarnu genocidnu taktiku, koju izraelska vojska sprovodi protiv Palestinaca u Pojasu Gaze, zemlje, ne samo arapskog, već i islamskog sveta kao celi, stati u njihovu odbranu.

Osim toga, čak i ako neki smatraju da je ovo puka formalnost, Oružane snage Rusije sprovode specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Dok je izraelsko rukovodstvo, već u prvim danima napada Hamasa, objavilo rat u punom obimu, „do potpune pobede“.

Već sledećeg dana, nakon napada Hamasa, izraelski vojno-politički kabinet je, prvi put od 1973. (početak Jom Kipurskog rata) odobrio uvođenje „klauzule 40 Alef” Osnovnog zakona, što znači zvanična objava rata.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …