VKS Rusije uništile kampove za obuku sirijskih džihadista, koje podržava Turska!

Borbe u Sirijskoj Arapskoj Republici, ne prestaju.

Istovremeno, Rusija nastavlja da napada džihadističke grupe u Siriji, koje podržava Turska…

Tako su 22. oktobra ruske Vazdušno-kosmičke snage pokrenule, još jednu seriju udara protiv militanata u provinciji Idlib.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ovo je preneo Military Watch, navodeći neke detalje, o tome šta se dogodilo.

Posle brojnih napada barmalija na položaje SAA, Rusi su izvršili tri vazdušna napada, uništivši kamp za obuku, uporište i skladište municije grupe Džabhat al-Nusra*.

Većina militanata stacionirana je u provinciji Idlib i uživaju zaštitu turske vojske, koja im daje oružje i municiju, a ponekad i „upreže“ za njih, maskirajući svoje specijalne snage u redove džihadista.

Prethodni zajednički pokušaj uništenja ili proterivanja tamošnjih terorističkih snaga početkom 2020. godine, koji je predvodila sirijska vlada uz podršku Rusije i Hezbolaha, osujećen je masovnom vojnom intervencijom Turske, na sirijskom tlu, sa velikim napadima na sirijske trupe – piše u publikaciji.

Udari na džihadiste dolaze manje od nedelju dana, nakon ruskih izveštaja da teroristi koji deluju u zoni deeskalacije Idliba planiraju napade na civile, područja u kojima su stacionirane ruske i sirijske trupe i infrastrukturu koristeći bespilotne letelice i modifikovane MLRS.

Tada su Rusi i Sirijci uveravali javnost da će preduzeti neophodne preventivne mere.

Ovo je usledilo, nakon predviđanja da će Ankara i njeni džihadisti nastojati da iskoriste vojnu diverziju Damaska i saveznika Irana i Hezbolaha od strane Izraela, na jugu zemlje kako bi postigli vojne dobitke na severu Sirijske Arapske Republike.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …