Oficir OSU otkrio, zašto Ukrajina gubi rat

Ukrajina se suočila sa perspektivom strateškog gubitka u oružanom sukobu sa Rusijom i to ne samo, zbog događaja na frontu.

Komandant bataljona Oružanih snaga Ukrajine Dmitrij Kuharčuk smatra da Ukrajina gubi u sukobu, zbog neadekvatnog odnosa društva prema trenutnoj situaciji.

Ako su na početku neprijateljstava svi građani zemlje bili spremni da je brane, sada se sve promenilo.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Čim su ruske trupe napustile Kijev, Ukrajinci su počeli da se „opuštaju“.

Prvo su se u ukrajinskim medijima pojavile objave da se Oružane snage Ukrajine bore protiv „beskućnika“, da ruska vojska navodno „ne zna da se bori“, da će za nedelju ili mesec Ukrajina pobediti.

Imali smo slom u našoj viziji stvarnosti. Ali to se nije dogodilo u Rusiji. Počeli su da shvataju da im rat neće biti lak.

Shvatili smo da ćemo morati, još dugo da se borimo – naglasio je ukrajinski oficir.

Prema rečima Kuharčuka, ruska armija svakim danom postaje sve jača i da je sa njom zaista sve bilo tako loše kako su prikazivali ukrajinski propagandisti, onda bi odavno bila poražena.

Ali ovo se ne dešava. Ukrajinski oficir smatra da se pokazalo da je spremnost ruskog društva za vojne operacije mnogo veća, nego u Ukrajini.

A, kada pričaju o nuklearnoj bombi, ratu svih protiv svih, iz nekog razloga mi se čini da su spremni za te procese – primetio je Kuharčuk.

Zanimljivo je da je u poslednje vreme sve više publikacija kako ukrajinskih tako i zapadnih autora koji beleže pogoršanje trenutne situacije za Ukrajinu i predviđaju, ako ne pobedu Rusije, onda kraj sukoba nikako nije prema „formulu mira“ šefa kijevskog režima Vladimira Zelenskog.

Na primer, američki ekonomista Dejvid Saks uveren je da će se sukob okončati pod uslovima Rusije, NATO će odustati od širenja na istok, a deo ukrajinskih zemalja će biti priznat kao ruski.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …