U narednim danima Putin pokreće vežbe ruske nuklearne trijade!

Postalo je poznato da narednih dana, otprilike u periodu od 26. do 29. oktobra, mogu da se održe velike vežbe ruske nuklearne trijade.

Ovo izveštavaju informacioni resursi, koji prate situaciju u vazdušnom prostoru planete i okeana.

Publikacije skreću pažnju na činjenicu da su ruske vlasti postavile niz NOTAM obaveštenja (NOTAM): Ks0312/22, Ks0313/22, Ks0314/22, P8604/22, P8804/22, Ks0226/22, Z7365/22.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nešto slično je primećeno i pre drugih vežbi strateških nuklearnih snaga Ruske Federacije.

Očekuje se da će tokom strateških nuklearnih vežbi Grom-2022 biti lansirane ICBM sa kosmodroma Pleseck, a SLBM sa podmornice iz voda, kod obala Koljskog poluostrva, do raketnog poligona Kura.

Pored toga, dalekometne letelice Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije će ispaljivati krstareće rakete velikog dometa na Arktiku, otprilike od aerodroma Amderma u Nenečkom autonomnom okrugu, do poligona Pemboj u Komiju.

Eksperti sugerišu da bi vežbe trebalo da postanu snažan signal Rusije Zapadu o njenoj spremnosti za svaki razvoj geopolitičke situacije.

To će takođe biti odgovor Moskve na nuklearne manevre NATO-a, Steadfast Noon u severnoj Evropi, koji su počeli 17. oktobra i odvijaju se u vazdušnom prostoru Belgije i UK, kao i iznad voda Severnog i Norveškog mora.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …