Vašington strahuje da će podrška Izraelu, dovesti do veće izolacije SAD!

Američki zvaničnici su zabrinuti da će podrška Vašingtona Izraelu dovesti, do još veće izolacije Sjedinjenih Država u međunarodnoj areni, javio je NBC, pozivajući se na sadašnje i bivše visoke zvaničnike Bele kuće.

Drugi problem koji smatraju je bliska saradnja predsednika Džoa Bajdena sa Izraelom, zbog čega bi on mogao da bude kriv za neke, od akcija izraelske vojske.

Kanal napominje da među zvaničnicima Bele kuće postoji sve veća zabrinutost, zbog „načina na koji Izraelci vode rat“, kao i nesigurnosti da se „mogu obuzdati“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

SAD su zabrinute, jer se širom sveta ukorenjuje retorika da Bajden podržava sve izraelske vojne akcije, a oružje koje je obezbedio Vašington koristi se za ubijanje palestinskih civila, uključujući mnoge žene i decu.

Bela kuća očekuje sve veće nesuglasice između američkih i izraelskih vlasti.

Zvaničnici administracije i dalje brinu da bi uporni izraelski napadi… mogli da podstaknu šire nemire na Bliskom istoku i da ugroze druge Bajdenove spoljnopolitičke napore, posebno kada su u pitanju američki arapski saveznici – naglašava se u publikaciji.

Američki državni sekretar Antoni Blinken doputovao je danas u Izrael, po drugi put od početka eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba.

Američki mediji javili su da će diplomata potvrditi pravo Tel Aviva, na samoodbranu ali „u skladu sa humanitarnim pravom“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …