Crvena Zvezda već osmi put poražena u Evropi!

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su novi poraz u Evroligi (85:81) ovog puta, od Valensije u gostima u okviru 12. kola, što je crveno-belima, već osmi neuspeh.

Španski tim je prekinuo svoju negativnu seriju od pet vezanih poraza, ukupno ih je imao osam u poslednjih deset utakmica (ACB i Evroliga).

Tim Janisa Sferopulosa odigrao je katastrofalno prvo poluvreme u kojem je primio 56 poena (dao 40) proradio u 3/4, prišao na samo poen ali dalje nisu mogli crveno-beli ovog puta.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Zvezda je imala priliku da povede u samoj završnici, na 16 sekunde pre kraja, šut je uzeo Teodosić (trojku) međutim nije bio precizan, pa je vođstvo ostalo na strani Valensije (83:81).

Usledio je potom pas Jovića preko čitavog terena za Dejvisa uz dosta rizika, prekršaj nad najboljim igračem domaćih večeras i njegova konačna egzekucija sa linije penala.

Dejvis je sa 21 poenom bio najefikasniji kod pobednika, Odželej jednako dobar i efikasan (17p), dok su sa druge strane napadački najbolji bili Nejpir i Nedović sa po 14 poena, te Bolomboj sa 12.

Trener Zvezde Janis Sferopulos je neposredno nakon meča rekao da su pobednika, osim lošeg Zvezdinog poluvremena, odlučili i detalji.

Baskonija 6-1 sa Ivanovićem pred Zvezdu

Crveno-beli beli za dva dana igraju protiv Baskonije koju je, najblaže rečeno, preporodio trener koji je počeo sezonu u Zvezdi – Duško Ivanović.

Od odlaska sa Malog Kalemegdana Ivanović je na sedam mečeva sa Baskonijom upisao, čak šest pobeda!

Poslednju, ove večeri, protiv Fenerbahčea u drami (80:79).

Jasno je, Baskijci sa ogromnim samopouzdanjem čekaju poljuljanu Zvezdu.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …