Šta radi predsednik Kipra kod Vučića, baš pred Izbore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Kipar jedna od zemalja koja snažno podržava evropski put Srbije i najavio da će danas ili sutra biti potpisana tri sporazuma o saradnji iz oblasti nauke, obrazovanja kao i iz oblasti saradnje diplomatskih akademija.

Vučić na zajedničkoj konferenciji zahvalio predsedniku Kipra Nikosu Hristodulidisu na stalnoj i veoma značajnoj podršci Kipra na evropskom putu Srbije.

„Kipar je jedna od zemalja koja čvrsto i snažno podržava naš evropski put, koja sa nama sarađuje u svim oblastima društvenog života.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Danas ili sutra ćemo potpisati  tri sporazuma iz oblasti inovacija i nauke, iz oblasti obrazovanja, iz oblasti saradnje naših diplomatskih akademija”, rekao je Vučić.

On je dodao da je sa kiparskim kolegom razgovarao na koji način dve zemlje mogu dodatno da podignu nivo usluga i razmenu roba, kao i nivo turističkih posete, pre svega građana Srbije Kipru ali i obrnuto.

Predsednik je pozvao kiparske investitore da razmisle o Srbiji kao o destinaciji za njihova ulaganja.

„Ovde su dobro došli i uveren sam da će uz sve ono što dajemo kao podsticaje za dolazak investitora, ovde moći da se osećaju kao kod svoje kuće.

To isto važi i za naše investitore na Kipru”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da i u oblasti energetike postoje elementi moguće saradnje u budućnosti kroz projekat IstMed, prenosi Tanjug.

„Za nas je važna i saradnja u oblasti odbrane.

Tu imamo već više godina izuzetno uspešnu saradnju u oblasti vojnoekonomskih odnosa i verujem da tu i takvu vrstu saradnje možemo dodatno da unapredimo.

Ja ću u narednih 48 sati  predstaviti značajna nova dostignuća naše vojske i šta je to što smo zajednički radili sa našim kiparskim prijateljima”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je preneo da su danas prvo imali razgovore u četiri oka, pa zatim i dve delegacije, kao i da će večeras biti priređena u čast gosta iz Kipra svečana večera.

„Sutra imamo nastavak razgovora, takozvani treći samit dve vlade ili treći savet o saradnji”, rekao je Vučić i dodao da su prethodno održani 2013. i 2018. godine.

Vučić je dodao da takve samite Kipar održava samo još sa Egiptom i Grčkom, što pokazuje koliko je važan odnos naš prema Kipru i njihov prema nama.

Politika

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

The Washington Post: “Znaš ono kao pomoć Ukrajini, a nije pomoć Ukrajini, već Americi”!

Donošenje paketa vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu zapravo je usmereno, na otvaranje novih radnih …