Trump: Bajden neće smeti da izađe, na debatu!

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je u petak da bi bio spreman da više puta raspravlja o aktuelnom predsedniku Džou Bajdenu ako obe budu kandidati svojih stranaka.

Tokom intervjua sa radio voditeljem Hjuom Hjuitom, Tramp je odgovorio na pitanje da li bi se suprotstavio Bajdenu ako mu se pruži prilika…

„Oh, radujem se tome. Šta kažete na 10 debata? Šta kažete na 10“, rekao je Tramp.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je takođe tvrdio da je Komisija za predsedničke debate (CPD) koja je odgovorna za organizaciju događaja, “potpuno korumpirana” i “prodemokratska”.

Osvrćući se na obračun između njega i Bajdena koji je zakazan za oktobar 2020. i otkazan od strane CPD-a, Tramp je potvrdio da bi „odradio 20 debata, čak i da su oni to organizovali“.

„Vratiću onoliko debata koliko oni žele. Svake noći bih raspravljao o ovom tipu. Ali on se nikada neće pojaviti na debati“, dodao je on.

Tramp je u novembru najavio da će se ponovo kandidovati za funkciju 2024.

On je to učinio, uprkos tome što je bio u centru višestrukih tužbi poslednjih meseci, od kojih su četiri dovela do podizanja optužnica.

On se suočava sa ukupno 91 krivičnom prijavom. Za sve se izjasnio da nije kriv.

Na mitingu u Nju Hempširu prošle nedelje, Tramp se osvrnuo na svoje sudske slučajeve citirajući ruskog predsednika Vladimira Putina.

Republikanac je rekao da je bio podvrgnut „Bajdenovom politički motivisanom progonu”, što je pokazalo „trulost američkog političkog sistema, koji ne može da se pretvara da uči druge o demokratiji”.

U aprilu je Bajden najavio da će se kandidovati za reizbor.

Njegov dopis o strategiji kampanje za trku 2024, koji je u četvrtak podelio Si-En-En, kaže da će se fokusirati na „egzistencijalnu pretnju demokratiji koju predstavlja Donald Tramp“.

Anketa Morning Consult-Bloomberg-a objavljena prošle nedelje pokazala je da Tramp vodi aktuelnog predsednika u sedam sving država: Severnoj Karolini, Džordžiji, Viskonsinu, Nevadi, Mičigenu, Arizoni i Pensilvaniji.

Predsednički izbori u SAD 2024. biće održani 5. novembra.

Njima će prethoditi konkursi za nominacije u svakoj državi počevši od januara, do juna.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …