Rusija i Srbija vezani bratskim vezama — Vučić

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov pokazali su šefu države biblioteku Ruskog doma i poklonili mu bibliotečki automobil.

Beograd i Moskvu vezuju, ne samo tradicionalno prijateljstvo, već i bratske veze, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Srbiju i Rusiju vezuje tradicionalno prijateljstvo i bratstvo.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Uspeli smo da sačuvamo obraz u teškim uslovima”, rekao je Vučić tokom posete Ruskom domu, Ruskom centru za nauku i kulturu u Beogradu.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov pokazali su šefu države biblioteku Ruskog doma i uručili mu bibliotečku kartu.

Vučić je ostavio i poruku u Knjizi počasnih gostiju, koja se vodi od 1933. godine i čuva dobre želje kralja Aleksandra, Fjodora Šaljapina i patrijarha Varnave.

Predsednik je u poruci izrazio uverenje u dalji razvoj odnosa dve zemlje.

Želim vam puno sreće i uspeha“, napisao je predsednik na ruskom.

Šef Ruskog doma Baranov je predsedniku poklonio i sliku Anatolija Ivakina koja prikazuje Ruski dom u Beogradu.

U odgovoru, Vučić je rekao da namerava da ga okači u predsedničkoj palati. Sledeći put kada me posetite, videćete to u predsedničkoj palati“, istakao je on.

„Ruska kultura, a to su književnost, likovna umetnost, vajarstvo i mnoge druge oblasti kulture, su vrhovi u svetu“, naglasio je predsednik Srbije.

Od svih pisaca sveta najviše cenim Dostojevskog“, rekao je srpski lider.

„Predsednik Vučić je u pratnji ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka i direktora Ruskog doma Jevgenija Baranova razgledao najstarije knjige koje se čuvaju u biblioteci Ruskog doma.

Obišao je izložbenu salu i ispričao priču o tome kako je tamo odlazio kao Šef države se takođe prisetio, kako je sa četiri ili pet godina sa svojim ocem gledao crtani film „Konj grbavi““, rekli su TASS-u u pres-službi Ruskog doma.

Na kraju posete, Vučić se zahvalio svima na toploj dobrodošlici na ruskom jeziku i fotografisao se sa osobljem Ruskog doma.

Srpski lider je ranije istakao da će Srbija voditi samostalnu politiku, nastaviti put ka EU i održavati tradicionalne prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom, ma šta drugi mislili.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vulin: Ko ne voli Rusiju, nije prijatelj Srbije!

Bivši šef Srpske bezbednosno-informativne agencije (BIA) senator Republike Srpske Aleksandar Vulin rekao je da su …