Ledeni talas povećao potrošnju struje!

Potrošnja struje u Srbiji je u sredu bila 121,8 gigavat časova (Gwh), što je za oko 22 odsto, više od potrošnje 3. januara (relevantni prošlonedeljni dan).

Kako je rečeno Tanjugu u Elektromreži Srbije, u toj kompaniji procenjuju da će danas potrošnja električne energije u Srbiji biti 124 GWh, što predstavlja povećanje od 23 procenta, u odnosu na 3. januar ove godine.

EMS podseća da je prosečna temperatura 3. januara 2024. bila više od 10 stepeni, dok se juče i danas ona nije pela iznad nule, pa je povećanje potrošnje električne energije u ovim danima očekivano i uobičajeno.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Upravo ovaj period godine, period slava i praznika, najčešće praćen nižim temperaturama, predstavlja vreme kada je potrošnja električne energije najveća.

Za novogodišnje praznike temperatura je bila viša od uobičajene za ovo doba godine ali smo početkom nedelje ušli u ledeni talas, što se odrazilo i na potrošnju električne energije”, kazali su u EMS-u.

U ovoj energetskoj kompaniji su naglasili i da je situacija u prenosnom sistemu Srbije stabilna i da EMS redovno vrši održavanja i remonte, kako bi prenosni sistem, što spremnije dočekao zimske uslove.

Dodali su i da su dalekovodne ekipe u svim krajevima zemlje u svakom trenutku spremne da intervenišu ukoliko dođe, do bilo kakvih problema.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …