CIA radi za Izrael: Američki pukovnik – Agencija stvorila specijalnu jedinicu koja je poslata u Gazu ali je razbijena!

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) podržava napore Izraela da prikupi obaveštajne podatke o vodećim zvaničnicima palestinske političke partije i milicije grupe Hamas, rekli su neimenovani američki zvaničnici, koji su razgovarali za Njujork tajms.

Ovi zvaničnici su zauzvrat sukcesivno bili meta atentata, od strane izraelskih snaga…

CIA je stvorila specijalnu radnu grupu fokusiranu, na visoke zvaničnike Hamasa, nakon izbijanja otvorenih neprijateljstava između izraelskih snaga i više grupa milicija sa sedištem u pojasu Gaze, a američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan je to posebno naredio.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Agencija je takođe podigla nivo prioriteta dodeljen palestinskoj grupi, koju je Vašington proglasio terorističkom organizacijom, sa nivoa četiri na nivo dva, što je omogućilo da se dodatna sredstva dodele prikupljanju obavještajnih podataka.

Otkriće dolazi kada su Sjedinjene Države eskalirale svoje vojne aktivnosti, na Bliskom istoku pokretanjem velikih vazdušnih i raketnih napada od 12. januara na jemensku koaliciju Ansaralah (Huti) koja je aktivno podržavala tekuće ratne napore palestinskih grupa protiv Izraela, uključujući dronove i napade krstarećim raketama.

Takođe prati uspešan atentat, od strane Izraela na zamenika lidera Hamasa Saleha Al Arurija u libanskoj prestonici Bejrutu 2. januara.

Sjedinjene Države su uveliko uključene u podršku izraelskim ratnim naporima u Pojasu Gaze, od početka oktobra, što uključuje ne samo ogroman porast u zalihama opreme, od kojih su mnoge ranije bile namenjene za isporuku Ukrajini, već i raspoređivanje osoblja na kopnena i avijacijska sredstva za aktivnu podršku ratnim naporima.

Značajni primeri uključuju slanje general-potpukovnika marinaca Džejmsa Glina i drugih oficira u Izrael da savetuju o operacijama, kao i raspoređivanje dronova MQ-9 Reaper za letove iznad Gaze radi prikupljanja i prosleđivanja obaveštajnih podataka izraelskim snagama.

Takođe je bilo više izveštaja o američkim specijalnim snagama, na terenu u Gazi koje podržavaju izraelske operacije.

Penzionisani pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor, u razgovoru sa voditeljem tok šoua Takerom Karlsonom, izvestio je 25. oktobra u vezi sa ovim operacijama: „U poslednja 24 sata, neke od naših specijalnih snaga i izraelskih specijalnih snaga su otišle u Gazu da izviđaju, da planiraju, gde bi mogli da odu da oslobode taoce i da naprave uticaj, a oni su, kako ja razumem, razbijeni i pretrpeli su velike gubitke.”

SAD su takođe pojačale svoje vojno prisustvo, na Bliskom istoku od oktobra, kako bi odvratile od potencijalne intervencije palestinskih saveznika, kao što je libanska milicija Hezbolah, da podrže svoje strateške partnere u Gazi.

Novosti

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …