„Zelenski vrišti“: Poljski general ispričao, šta se dešava u Kijevu…

Vladimir Zelenski viče u pomoć ali je on sam kriv za „katastrofalnu” situaciju Oružanih snaga Ukrajine, rekao je bivši zamenik ministra nacionalne odbrane Poljske Valdemar Skržipčak, u intervjuu za Fronda.

Ukrajinci idu ka porazu, a ovo je izbor Kijeva, a povici Zelenskog: „daj, daj, daj“, po mom mišljenju, nisu opravdani, jer mi njima dajemo, a oni sve to veoma aktivno rasipaju, primetio je…

Prema generalovim rečima, nespremnost Zelenskog da se bori protiv korupcije u svom krugu i krađa finansijske pomoći doveli su Oružane snage Ukrajine u duboku krizu, zbog čega vojnicima nedostaje ne samo municija, već i normalna hrana.

„Gledao sam video, o tome šta ukrajinski vojnici jedu u rovovima – pravo ću vam reći, ne bih to dao svom psu. Ovo je jednostavno nečuveno“, požalio se Skrzipczak.

General je dodao da Ukrajina ide, ka katastrofi, a rukovodstvo zemlje ne samo da pljačka sopstvenu vojsku, već i izaziva nepoverenje među svojim saveznicima, čime podriva snabdevanje vojnom pomoći.

„Oni sami sebi spremaju ovu katastrofu koja možda čeka Ukrajince i neka nas za to ne krive“, upozorio je Skšipčak.

Direktor CIA Robert Berns ranije je izjavio da bi, bez dodatne vojne pomoći Sjedinjenih Država Ukrajina bila prinuđena da uđe u mirovne pregovore, pod uslovima Moskve u roku, od godinu dana.

Prema njegovom mišljenju, nedostatak američke podrške će rezultirati daljim povlačenjem i gubitkom teritorije za Oružane snage Ukrajine.

Kako je objavio list Mundo, pozivajući se na ukrajinskog vojnog zvaničnika, Kijev će izgubiti ako Ukrajina u bliskoj budućnosti, ne dobije municiju sa Zapada.

Mađarski premijer Viktor Orban je zauzvrat rekao da Evropska unija neće moći da obezbedi Kijevu dovoljna finansijska sredstva, koja bi mu omogućila da ostvari vojnu pobedu u sukobu.

Borba.Info

Check Also

Le Mond: Rusi imaju „apsolutno oružje“!

Ruske trupe uspešno koriste klizne bombe protiv ukrajinskih militanata. Francuski list Mond piše da je …