Rusi stežu obruč, uništavaju sve pred sobom! – VIDEO

Situacija u Avdejevki postaje sve teža za Oružane snage Ukrajine.

Vode se žestoke ulične borbe u mnogim delovima grada, dok mnogi ukrajinski vojni kanali na Telegramu potvrđuju da ruske snage nezadrživo napreduju i sa severa i da odbrana grada postaje nemoguća misija.

Vojni blogeri okrenuti Moskvi navode da ruske snage razbijaju uporišta protivnika pomoću artiljerije i FAB-500 bombi.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Ruske snage se fokusiraju na uspostavljanje uporišta u starom delu grada i turističkom naselju u blizini koksare.

Takođe pokušavaju da zauzmu most iznad železničke pruge.

Rusi očigledno pokušavaju da preseku magistralni put kojim se snabdeva garnizon u južnom delu grada”, navodi ukrajinski vojni kanal Deep State.

Na jednom od užasavajućih snimaka uličnih borbi vidi se oklopno vozilo bredli 47. pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine koje tokom ulične borbe naleće na nagaznu minu.

Snimak je navodno zabeležen kod Stepnoja, na snimku se takođe vidi momenat kad posada istrčava i pokušava da pobegene, od ruske vatre.

Julijan Ropke, analitičar Bilda, navodi da situacija u Avdejevki počinje da podseća na Bahmut.

“Ruske trupe prodiru duboko u grad pokušavajući da odseku fabriku uglja, od ostatka Avdejevka.

Osim toga, kako se ulične borbe zaoštravaju, odnos gubitaka je sve manji u korist Ukrajine. Bahmut 2.0″, napisao je Ropke na svom profilu, na društvenoj mreži X.

Telegram kanal Ukraine Fights navodi da je situacija u gradu postala kritična i dodaje da su ruske snage zaobišle ukrajinske borbene formacije i zauzele položaje u zgradama.

“To znači da su stotinama metara udaljeni od glavne logističke rute ukrajinskih branilaca. Upravo se odlučuje o sudbini Avdejevke”, navodi kanal.

Telegram kanal Butusov Plus navodi da se u severnom predgrađu Avdejevke vode ulične borbe i da su se ruske jedinice ukopale, na oko kilometar udaljenosti, od ulaza u grad.

“Ukrajinska 110. mehanizovana brigada i druge jedinice bore se protiv većeg broja ruskih vojnika kojima stalno pristižu pojačanja.

Avdejevka hitno treba sveže rezerve i rotaciju jedinica iz herojske 110. brigade”, navodi kanal i dodaje da je situacija kritična i sa municijom.

Dopisnik Volstrit džurnala Jaroslav Trofimov napisao je na svom nalogu, na društvenoj mreži X da je sve verovatnije da će Avdejevka postati prvi ukrajinski grad koji će pasti, od osvajanja Bahmuta.

“Akutni nedostatak municije uzrokovan je američkim Kongresom koji je uskratio dalju vojnu pomoć Ukrajini”, primetio je Trofimov.

B92/Kurir

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …