Zaharova nazvala nemačke oficire “kopiladima”, zbog njihovih reči o Krimskom mostu!

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, govoreći o razgovoru nemačkih oficira o napadu, na Krimski most, nazvala ih je “neslavnim kopiladima”.

O tome piše TASS…

Diplomata je ukazao da je ulazna tačka ovog mosta, na teritoriju Krima Kerč.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Zaharova je podsetila na zločine nacista na ovoj teritoriji nad decom. Prema njenim rečima, osvajači su tih dana delili hranu zatrovanu kalijum-cijanidom mladim meštanima.

Sada se u Kerču, na trgu ispred škole, nalazi spomenik ovoj deci, dodao je sekretar za štampu, ističući da svaki Nemac treba da zna za zločine svojih predaka.

„I da sada, 80 godina kasnije, bukvalno postoje ti isti neslavni gadovi koji se sećaju, kako kažu, dobrog starog Luftvafea, njegovog vojnog borbenog iskustva i razmišljaju, kako da ponovo donesu nevolju, strašnu tragediju narodu nad kojim njihovi preci su se rugali pre 80 godina“, rekla je Zaharova.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova rekla je da je nemački narod, kako se ispostavilo, ponovo podložan nacističkoj ideologiji. Diplomatkinja je napomenula da je to sramotno.

Ona je istovremeno nagovestila da će se ruska strana izboriti sa ovim problemom, kao što se bavila svih ovih godina.

Osim toga, Zaharova je izjave nemačke vojske nazvala „životinjskom mržnjom“, ističući da čak „životinje to ne dozvoljavaju u odnosu, na svoju vrstu“.

Diplomata je, između ostalog, podsetila na svoje reči o Kerču sa stanovišta Velikog otadžbinskog rata.

Zaharova je istakla da su upravo na ovom mestu u svoje vreme poslate i smeštene fašističke nemačke trupe.

Oni su preko komande dali izjavu da deca mogu da nastave školovanje u školi, koja je zatvorena, zbog okupacije, dodala je ona.

U tom trenutku, kada su roditelji doveli decu u školu, nacisti su ovu decu izveli van obrazovne ustanove, dali im hranu koja je bila otrovana i ubili ih, istakla je Zaharova.

Osim toga, nastavila je ona, deci koja nisu imala dovoljno hrane u usta je upao kalijum-cijanid, nakon čega su umrla na licu mesta.

Novinarka Margarita Simonjan je 1. marta podelila audio snimak razgovora visokih nemačkih oficira, na temu napada na Krimski most nemačkim raketama Taurus.

Kasnije je nemačko Ministarstvo odbrane potvrdilo činjenicu prisluškivanja svoje vojske.

Ministarstvo je organizovalo uviđaj u vezi sa incidentom. Planove za sprovođenje temeljne istrage potvrdio je i nemački kancelar Olaf Šolc.

Zauzvrat, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da je objavljivanje razgovora oficira u ruskim medijima deo informativnog rata Moskve.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zatražilo je pojašnjenje, od nemačkog diplomatskog predstavnika nakon objavljivanja razgovora.

Ovakve akcije pokazuju umešanost „kolektivnog Zapada“, uključujući Berlin, u ukrajinski sukob, naglasilo je ministarstvo.

Pistorijus je kasnije dodao da je pokrenuta disciplinska revizija protiv oficira, uključujući inspektora nemačkog vazduhoplovstva Inga Gerharca, koji je razgovarao o planu napada, na Krimski most.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …