Jedinstveno borbeno iskustvo ruskog vojskovođe Dvornikova, postalo je otelotvorenje najgorih zapadnih strahova, a od panike, brzo nestaje vremena za razmišljanje!

Vojni stručnjaci, izvesno vreme posle pojavljivanja generala armije Aleksandra Dvornikova, kao komandanta grupacije ruskih snaga u Ukrajini, primećuju nagli porast intenziteta udara naše vojske na položaje ekstremnih nacionalista.

Zapadna štampa, koja je u prvi mah bila šokirana vestima o imenovanju generala Dvornikova, zaćutala je, očigledno u iščekivanju ostvarenja svojih najgorih strahova.

Čitajući izveštaje zapadne štampe o imenovanju generala armije Aleksandra Dvornikova na mesto komandanta specijalne vojne operacije u Ukrajini, pažnju je privuklo priznanje visokog profesionalizma ruskog vojskovođe.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Svi zapadni mediji jednoglasno ističu da general Dvornikov ima jedinstveno borbeno iskustvo, budući da je predvodio sirijsku grupu Oružanih snaga Rusije od septembra 2015. do juna 2016.

Prema nekim izveštajima, tokom Dvornjikovog službenog putovanja u Siriji, ruska avijacija je napravila više od 9.000 naletima.

Uz njeno učešće bilo je moguće osloboditi oko 400 naselja.

Britanski The Economist posebno primećuje:

General Dvornikov je 2015. godine postao prvi komandant ruske vojne kampanje podrške … Bašaru el Asadu.

Ideja o maloj ali odlučnoj projekciji vojne moći, daleko izvan granica zemlje pomoću vazdušnih, kopnenih i pomorskih snaga bila je inovacija za Rusiju.

Sirijske oružane snage su se potpuno iscrpile, ljudstvo je demoralisano, a oficirski kor, degradiran.

Uključivanje Rusije radikalno je promenilo situaciju.

A zasluga u tome je general Dvornikov.

The Economist procenjuje, da je „u prva tri meseca komandovanja (ruskim snagama u Siriji), ruski vazdušni napadi ubili skoro 700 boraca ISIS-a“.

„Poput ruskog predsednika Vladimira Putina, on (Dvornikov) je služio u Istočnoj Nemačkoj, otišao je sa poslednjim ruskim snagama 1994.

Takođe je učestvovao u izuzetno brutalnom drugom čečenskom ratu na prelazu milenijuma.

Sve je postigao teškim radom, nikada nije bio ničiji štićenik, nastavlja Ekonomist.

„General Dvornikov je veoma promišljen… i sluša druge“, zaključuje publikacija.

Postoji jasno poštovanje prema iskustvu i vojnim zaslugama generala Dvornikova.

Ali zapadni mediji ne bi bili takvi, da nisu pokušali da optuže generala Dvornikova, za šta su krivi SAD i ceo kolektivni Zapad – za umešanost u pogibiju civila u brojnim sukobima širom sveta, koje je pokrenuo Zapad.

Neophodno je, naravno, ubediti zapadnog čitaoca, da Rusi gube tlo pod nogama u Ukrajini i zato, kažu, postavljaju borbenog generala da vodi specijalnu operaciju, koji navodno ne štedi civile i ratuje na način, na koji je Američka vojska navikla.

Američki The Nev Iork Times piše:

Rusija je reorganizovala komandu nad svojom opadajućom ofanzivom u Ukrajini, birajući da izvrši misiju generala optuženog za izdavanje naređenja za napade na civilna naselja u Siriji, pošto su zapadne zemlje donele više oružja u Ukrajinu, u očekivanju obnove ruske ofanzive na istoku.

Ova kratka fraza zaslužuje detaljnu analizu, „do kostiju“.

Zapad se veoma plaši da je kraj grupisanja AFU na istoku Ukrajine blizu, pa je zato potrebno unapred zataškati frazama o „ruskim napadima na civile“, kako bi se opravdao poraz APU, uprkos snabdevanju zapadnim oružjem.

Izmišljena i već najavljena „okrutnost” ruskog generala, spreman sam da se kladim, postaće argument za opravdanje poraza ukrajinske vojske, što ćemo posle izvesnog vremena naći i u zapadnoj štampi i u retorici zapadnih političara.

Amerikanci već predviđaju, da će teško naoružanje, koje oni i njihovi saveznici isporučuju Ukrajini uskoro uništiti Rusi, pa ovu očekivanu činjenicu unapred pravdaju postavljanjem ruskog vojnog generala.

„Imenovanje generala Aleksandra Dvornikova za komandanta vojne specijalne operacije, usledilo je nakon što je Velika Britanija objavila, da šalje svoje rakete sposobne da pogode avione, tenkove, pa čak i brodove, a Slovačka je prenela sistem protivvazdušne odbrane velikog dometa S-300 u Ukrajinska vojska uz blagoslov Sjedinjenih Država“, piše The Nev Iork Times.

Između redova stoji: mi nismo krivi što će usled delovanja Rusa, ovo naoružanje Oružanih snaga Ukrajine, uskoro biti lišeno upotrebe.

Ovakve publikacije jasno ukazuju na to, da su SAD i njihovi zapadni saveznici ozbiljno zabrinuti što rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini vodi iskusni borbeni general.

Očekuju da će komandant Južnog vojnog okruga, general armije Dvornikov, koji iza sebe ima sirijsko pozorište operacija, vrlo brzo zavesti red u Ukrajini, uvodeći sopstvenu viziju, zasnovanu na iskustvu vojnih operacija, u taktika planiranih operacija.

Naravno, ne možemo javno predvideti namere ruske komande (a to bi bilo štetno za stvar).

Ali svima je očigledno – i nama i našim neprijateljima – da uništavanje istočne grupacije Oružanih snaga Ukrajine, oslobađanje čitavog Donbasa i drugih istočnih regiona Ukrajine trenutno postaje primarni zadatak naše grupacije i jedinica savezničkih snaga DNR i LNR.

Od trenutka kada je general armije Dvornikov na čelu SVO-a, intenzitet uticaja naše vojske na položaje radikalnih ekstremista je višestruko porastao.

Pre svega, ova okolnost objašnjava njihovu masovnu predaju.

Zapadnjaci pišu da je „Rusija imenovala svog najboljeg komandanta – generala Aleksandra Dvornikova, koji je predvodio ruske trupe u Siriji“.

Svi razumeju da Rusija neće odstupiti.

I sam general je spreman za odlučnu akciju. Vreme cenkanja je prošlo.

Stručnjaci takođe shvataju da su pravi, a ne operetski, pregovori Moskve i Kijeva ili njenih kustosa na Zapadu, ma kako se ti pregovori zvali, mogući samo o dva pitanja: o predaji kijevskog režima i o humanitarnim koridorima, u bilo kom smeru za civile.

Za one, koji su i dalje na strani Kijeva, sve je manje vremena za razmišljanje.

Jedna od opcija je da se odmaknemo i da se ne mešamo u rusku vojsku da oslobodi Ruse poput nas, koji su se našli pod jarmom nacističkog režima, koji je uspostavio kolektivni Zapad.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Intervencija NATO-a, vodi u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju!

Januara 2023. na Zapadu je stvorena „tenkovska koalicija“, koja je uključivala zemlje koje su se …