Stiglo upozorenje: Evropa u panici! Opasnost je na najvišoj tački!

Evropske antiterorističke jedinice i kontraobaveštajne službe uspešno su presrele najmanje četiri planirana teroristička napada iza kojih su, navodno, stajali nedavno pristigli migranti.

Štaviše, nadležne službe tvrde da pretnja od terorističkog napada nije samo na najvišoj tački od 2015. godine, nego ovog puta pristiže i iz novih izvora, koje je osetno teže predvideti i presresti.

Za razliku od talasa napada koji su Stari kontinent zavili u crno, pre nešto manje od deset godina, kada je najveći rizik dolazio, od tzv. Islamske države, ovoga puta pretnja dolazi od novopridošlih i slabo organizovanih, ali dobro naoružanih migranata, kako prenosi Wol Street Journal.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Evropske službe za borbu protiv terorizma strahuju da Iran koristi povećan priliv migranata da prokrijumčari sopstvene teroriste, preko granice.

Podsetimo, većina izvršilaca terorističkog napada na Pariz u novembru 2015. godine u migrantskom talasu, te godine došla je u Evropu iz Sirije i Iraka.

Samo 2023. godine, više od milion migranata zatražilo je azil u EU, što je najveći procenat, od 2015. godine.

Manje i loše organizovane grupe za koje evropske vlasti imaju razloga da veruju da deluju kao podružnice Hamasa ili Hezbolaha (a samim tim i Irana) pored toga što koriste onlajn-aktivizam da podstaknu Evropljane da protestuju protiv rata u Gazi, šireći tako antisemitizam, pod maskon anticionizma, planiraju seriju terorističkih napada ne samo na jevrejske zajednice širom EU, već i na mesta okupljanja velikog broja ljudi u evropskim prestonicama.

U sklopu istrage završene u decembru 2023. austrijska i bošnjačka policija presrele su dve posebne grupacije avganistanskih i sirijskih izbeglica, koji su se na dug i neizvestan put zaputili s kalašnjikovima, automatskim puškama i pištoljima.

Na njihovim su mobilnim telefonima kasnije pronađene i fotografije potencijalnih meta; izraelskih Jevreja s evropskim adresama.

Istog meseca je nemačka federalna policija presrela grupu tadžikistanskih osumnjičenih koji su, navodno, na sam Božić pripremali koordinirane terorističke napade na dupkom pune katedrale u Kelnu i Beču.

Samo nekoliko dana kasnije Italija je uhapsila tri Palestinca, člana zloglasne skupine Brigada mučenika al-Akse, koji su takođe planirali napad, na evropske prestonice.

Nemačka policija je krajem 2023. godine, zahvaljujući racijama širom zemlje, uspela da locira pripadnike i simpatizere Hamasa koji su planirali napad na obližnje jevrejske zajednice, a u toj operaciji uhapšena su najmanje četiri osumnjičena.

Savezni tužioci su u istrazi utvrdili da su nemački borci Hamasa, pre nekoliko godina zakopali oružje pod zemljom ali tačna lokacija njihovog podzemnog skladišnog bunkera, još nije pronađena.

Ranije te godine pokušaj bombaškog napada na sinagogu u gradu Bohumu uspešno je sprečen, navodno direktno iza iranske vlade.

Švedska je 2021. uhapsila iranske agente koji su stigli sa migrantskim talasom 2015. godine sa zadatkom da likvidiraju istaknute vođe jevrejske zajednice.

Pretvarajući se da su izbeglice iz Avganistana, ovaj dvojac je 2015. podneo zahtev za azil u Švedskoj, koji mu je odobren, tek dve godine kasnije.

Antiterorističke jedinice imaju osnova da sumnjaju da iza dotičnog para stoji Korpus garde Islamske revolucije.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …