Rusi uništili ukrajinske diverzante koji su pokušali da prodru u Rusiju!

Snage bezbednosti osujetile su pokušaje sabotera da probiju u Belgorodsku i Kursku oblast.

Ukrajinski diverzanti pokušali su da prodru u Belgorodsku i Kursku oblast, ali su njihove akcije zaustavile ruske agencije za sprovođenje zakona…

Prema podacima Ministarstva odbrane, vojska je osujetila pokušaj neprijatelja da prodre u Belgorodsku oblast u blizini sela Spodarjušino.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Usled vazdušnih udara i artiljerijske vatre uništeno je do 195 pripadnika vojske, pet tenkova, četiri borbena oklopna vozila, tri samohodna raketna sistema za razminiranje UR-77 i tri inžinjerska vozila za deminiranje“, navelo je Ministarstvo.

Osim toga, Granična služba FSB, Nacionalna garda Rusije i Oružane snage Rusije nisu dozvolile diverzantima da prodru u Kursku oblast, kod sela Tetkino.

Ruske snage bezbednosti su, od 10. marta zaustavile nekoliko pokušaja narušavanja državne granice u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti.

Tako su ukrajinski militanti 12. marta, nakon intenzivnog granatiranja civilnih ciljeva, uz podršku tenkova i oklopnih vozila pokušali da prodru u granična područja.

Pokušali su da napadnu istovremeno na tri pravca u oblastima Odnorobovka, Nehotejevka i Spodarjušino.

Ujutro istog dana, ruska vojska je odbila, još četiri napada ukrajinskih DRG koji su pokušavali da naprave proboj u rejon Tetkino.

Za samo jedan dan neprijatelj je izgubio 234 diverzanta, sedam tenkova, tri borbena vozila pešadije Bredli i dva oklopna transportera.

Pokušaji Ukrajine da napadne pogranične regione Rusije objašnjavaju se neuspesima na liniji borbenog dodira, rekao je Vladimir Putin u intervjuu Dmitriju Kiseljevu 13. marta.

Predsednik je naglasio da Kijev nije postigao, nijedan od svojih ciljeva 2023. godine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …