Vučić: Nisam snajperom pucao po Sarajevu – VIDEO

Nisam nikad pucao snajperom po Sarajevu, ali ne mogu da odgovoram na te gluposti, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervju za sarajevsku TV FACE.

On je istakao da je promenio pojedine stavove od pre trideset godina uz ocenu da je “normalno da čovek uči i menja se, jer se samo magarac ne menja”:

“Dobijam te poruke da sam snajperom ubijao ljude po Sarajevu, a ja nikad snajper nisam uzeo u ruke. Nisam pucao, ali sam bio na Palama i radio svoj posao. Slušam te gluposti i ne odgovaram. Ne odgovaram na to, jer zlonamernim ljudima nikada nećete ništa dokazati, a neću i ne volim da se pravdam! Pustite te priče! Samo se magarac ne menja! Ja sam promenio i političku stranku, rekao sve svom narodu, nisam kriv ništa! Manite me priča od pre 20 godina u kojime neki još žele da žive” naveo je Vučić.

Na više puta ponovljeno pitanje novinara da li svojom pomoći zemljama u regionu pravi osovinu Beograd – Banja Luka – Podgorica, odgovorio je da poštuje sve zemlje u regionu.

“Jeste li čuli od Srbije da priča o otcepljenju RS-a? Mislim ono što govorim, iako se Mile nekada na mene naljuti! Mora da bude više poštovanja, moraju i bošnjački lideri pokazati više poštovanja prema RS-u, pa će takav odgovor dobiti i od Srba! Opredeljenje većine Srba je da idu iz BiH, a razmislite da li je to krivica samo Srba, ne bih rekao! Niko ne priča o cepanju i pravljenju novih država! Garantujem da će Srbija poštovati međunarodno pravo i Dejtonski sporazum, na šta se obavezala” prokomentarisao je Vučić pitanje da se ipak u manjem bosanskom entitetu čuju zahtev za odvajanjem od BIH.

On je naveo da volli RS i da to ne krije, ali i da voli i BiH i da ne vidi gde je problem.

“Kao, ne smeš da voliš RS, evo volim RS i šta je problem?! Dobar sam s Dodikom! Neću vraćati naše odnose na ono što je bilo u vreme Miloševića i Karadžića! Ni Srbija, ni RS, ni Federacija to ne smeju sebi da dozvole! Mi imamo drugačiji pogled na to kako su se stvari u prošlosti odvijale” istakao je predsednik Srbije.

Govoreći o odnosu sa Miloradom Dodikom, istakao je da su dobri, ali da ne misle uvek isto. Međutim, nije želeo da govori u javnosti o temama u kojima se razilazi sa Dodikom.

Vučić se osvrnuo i na to što je njegova porodica poreklom iz Bugojna.

“Vi pričate o meni kao o nekom agresoru, a u tom ratu su kuće Vučića spaljene, a nisu nikome ništa nažao učinili! Sve kuće Vučića su spaljene i u prethodnom i u ovom ratu. I ja potpuno razumem sve one kojima su kuće spaljene. Međutim, uvek se vratimo na isto, uvek se vratimo na to šta je bilo pre 20 – 30 godina, jer svi hoće da me vrate u to vreme” naveo je predsednik Srbije.

Više puta je naglasio, međutim, da on želi da gleda u budućnost i da veruje da zemlje u regionu “moraju da sarađuju i da se drže zajedno jer samo samo tako mogu da napreduju”.

Podsetio je da je Srbija ponudila da se zajedno gradi krak autoputa prema BiH, ali da ni na koji način nije uslovljavala kuda će taj put ići kroz BiH i istakao da je to stvar dogovora unutar BiH.

Objasnio je da se Srbija odlučila da sama nabavlja vakcine protiv koronavirus i da ne čeka evropski sistem Covax, kada on sam nije dobio jasan odgovor iz Brisela na više puta ponovljeno pitanje kada možemo da očekujemo vakcine. Ponovio je da je zbog nabavke vakcina kontaktirao sa ruskim i kineskim predsednikom i britanskim premijerom.

VIDEO:

(nova.rs)

Check Also

Svet ubrzano klizi, ka velikom trgovinskom ratu, koji bi mogao da eskalira u globalni vojni sukob!

Donji dom američkog parlamenta odobrio je 20. aprila nacrt zakona kojim se Ukrajini pruža podrška, …