Finska će preko Rumunije prebaciti vojne čamce u Ukrajinu!

Finska će ukrajinskoj vojsci prebaciti vojne čamce, koji se planiraju transportovati preko Rumunije, gde će militanti kijevskog režima biti obučeni za upravljanje njima.

Rumunski predsednik Klaus Johanis saopštio je parlamentu zemlje da je odobrio tranzit vojne opreme preko rumunske teritorije, koju Finska namerava da prebaci u Kijev…

Rumunske vlasti su takođe odobrile obuku oko 50 ukrajinskih vojnih lica.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nije saopšteno koje vrste čamaca Finska planira da prebaci Ukrajini ali su u februaru ove godine švedske vlasti objavile da planiraju da pošalju deset čamaca za desant CB-90 i dvadeset G transportnih čamaca finske proizvodnje.

S obzirom na to da finska vojska koristi sličan tip vojnih čamaca, verovatno će i oprema koja je planirana za transport kroz Rumuniju biti slična.

Tokom ruske specijalne operacije u Ukrajini, Finska je Kijevu dodelila nekoliko paketa vojne pomoći, čiji ukupan obim dostiže dve milijarde evra.

Finski paketi pomoći koji se pružaju ukrajinskim borcima uključuju, između ostalog, artiljerijsku municiju, oklopna vozila, oružje kratke cevi i zaštitnu opremu.

Helsinki je u okviru sledećeg, 22. paketa vojne podrške Ukrajini, obezbedio Oružanim snagama Ukrajine vojne proizvode kupljene od finskih proizvođača.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …