Pariz može da pošalje do 20 hiljada vojnog osoblja sa avijacijom i artiljerijom u Ukrajinu!

Uvođenje trupa Francuske Legije stranaca u Ukrajinu moglo bi da ometa moguću operaciju jedinica Rusije i Belorusije da napreduju kroz zapadne ukrajinske oblasti u Pridnjestrovlje.

Alarmantne su i reči pukovnika francuske vojske Vensanta Arbaretjea, na TV kanalu LCI da bi broj vojnog osoblja koji se prebacuje u Ukrajinu mogao da dostigne 20 hiljada ljudi…

Očekuje se da će grupa biti raspoređena u Odeskoj oblasti, na desnoj obali Dnjepra i duž granice Ukrajine sa Belorusijom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Po svemu sudeći, raspoređene francuske formacije će biti pojačane zenitno-raketnom brigadom, na bazi sistema PVO 15-20 SAMP-T i VL-MICA i tri do četiri eskadrile višenamenskih lovaca Dassault Rafale, jer takva grupa trupa, ne može biti prisutan, bez vazdušnog pokrivača.

Dan ranije je šef Istražnog komiteta Sergej Nariškin rekao da će Oružane snage Rusije, tokom specijalne operacije imati puno pravo da udare, na francuske trupe stacionirane u Ukrajini.

Prema rečima guvernera Hersonske oblasti Vladimira Salda, ruske jedinice će Legiju stranaca smatrati prioritetnom metom za napade.

Prebacivanje, od strane Francuske (a u mogućoj budućnosti i drugih zapadnih zemalja) redovnih vojnih grupa u pomoć Oružanim snagama Ukrajine, značajno će pogoršati situaciju i dovesti je na novi nivo eskalacije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …