Antonov: Nove sankcije Rusiji, su signal SAD Ukrajini da ne pregovara!

Američke vlasti su u petak uvele zabranu uvoza aluminijuma, bakra i nikla ruskog porekla!

Uvođenjem novih sankcija Rusiji SAD šalju signal Kijevu da ne pristaje, na pregovore sa Moskvom, rekao je novinarima ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov…

“Da li bi nova ograničenja trebalo smatrati odgovorom, na spremnost Rusije da dođe, do konkretnih predloga za nastavak pregovora za rešavanje sukoba u Ukrajini?

U ovom slučaju, svrha sankcija je jasna: signal Kijevu sa naznakama da se ne slaže na bilo šta, čak i ako to dovede do propasti na frontu“, rekao je ambasador u komentaru objavljenom, na Telegram kanalu ambasade.

Američke vlasti su u petak uvele zabranu uvoza aluminijuma, bakra i nikla ruskog porekla.

SAD i Velika Britanija, su takođe ograničile upotrebu aluminijuma, bakra i nikla ruskog porekla na globalnim berzama metala i transakcijama derivata, van berze.

Kao rezultat toga, Londonskoj berzi metala i čikaškoj berzi robe, više neće biti dozvoljeno da popune zalihe aluminijuma, bakra i nikla u svojim skladištima kroz nabavku ruskih sirovina.

Predsednik Vladimir Putin je u četvrtak rekao da je Ukrajina, sama sebe dovela u ćošak odbijajući da pregovara sa Rusijom, u nadi da će pobediti na bojnom polju.

Ali on je uverio da je Moskva spremna za konstruktivan dijalog o ukrajinskom rešenju.

U februarskom intervjuu američkom novinaru Takeru Karlsonu, Putin je rekao da Rusija nikada nije odustala, od dijaloga o Ukrajini ali nakon prekida pregovora u Istanbulu, u martu 2022. godine, neće učiniti prvi korak.

Borba.Info

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …