Nikola Jokić je ubedljivo najbolji košarkaš današnjice! – VIDEO

Nakon, još jedne impresivne partije na otvaranju plej-ofa, ređaju se pohvale na račun Nikole Jokića.

Poslednji u nizu je čuveni trener Džordž Karl, jedan od samo devetorice koji je ostvario više od 1.000 pobeda u NBA ligi.

Iako pomalo subjektivan jer je najduže sedeo na klupi Denver Nagetsa, njegovo mišljenje se izuzetno ceni u košarkaškom svetu.

“U košarci sam 50 godina, gledao sam neverovatne igrače, uključujući Konija (Houkinsa), Džulijusa (Irvinga), Majkla (Džordana), Tima (Dankana), Šeka (O’Nila), KAJ (Karim Abdul-Džabar), Kobija (Brajanta) i LBJ (Lebrona Džejmsa). Ali s ove tačke, mislim da je Jokić verovatno najbolji igrač koga sam gledao da igra košarku”, napisao je Karl na društvenoj mreži “X”.

Jokić je favorit za treću MVP titulu, a predvodio je Nagetse do lagane pobede nad Lejkersima (114:103) na startu plej-ofa.

Karl je, pored Nagetsa, bio trener Klivlend Kavalirsa, Golden Stejt Voriorsa, Sijetl Supersoniksa, Milvoki Baksa i Sakramento Kingsa u kojima je završio karijeru 2016.

Iako nikad nije osvojio titulu, smatra se za jednog od najboljih trenera u istoriji. Imao je 12 sezona sa više od 50 pobeda, te 22 puta igrao u plej-ofu sa pet različitih ekipa.

Najbliži prstenu je bio 1996. kada je sa Supersoniksima izgubio finale od čuvene generacije Čikago Bulsa.

B92

Check Also

Španac Alkaras oumnjičen za nameštanje mečeva!

Mihail Salcman, bivši vlasnik lanca kladionica u Rusiji “Utkin, Nobel i Maljenkov”, osumnjičio je Karlosa …