Orban: Sukob u Ukrajini mogao biti gotov, do kraja 2025. Evo kako…

Premijer je rekao da je moguće, ako zagovornici mira, a ne rata, pobede na junskim izborima za Evropski parlament i predsedničkim izborima u SAD u novembru.

Konflikt u Ukrajini mogao bi da bude rešen do kraja 2025. godine, ako na junskim izborima za Evropski parlament i predsedničkim izborima u SAD u novembru pobede zagovornici mira, a ne rata, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, napominjući da je neophodno zaustavi zagovornike daljih neprijateljstava u Ukrajini.

Orban smatra da bi, ukoliko zagovornici mira, pobede na izborima za Evropski parlament, „vojne odluke u Evropi mogle biti usporene, zaustavljene ili čak otkazane”.

“U Americi će se održati, još jedan izbori, sa jednim kandidatom za rat, a drugim za mir.

Ako mirni kandidat pobedi, onda ćemo dobiti podršku Amerike”, rekao je Orban, govoreći o Džou Bajdenu, kao o ratnohuškačkom kandidatu, a o Donaldu Trampu, kao kandidatu koji se zalaže za mir.

„Tako će posle izbora, sledeće godine, ako sve bude dobro i Bog nam pomogao, politički lideri koji se zalažu za mir moći da iskorači u Evropu i Ameriku, a onda ćemo moći da okončamo rat do kraja godine“, rekao je premijer, na društvenim mrežama.

Borba.Info

Check Also

Rojters: Ruska vojska ušla u bazu, koju su zauzele američke trupe u Nigeru!

Ruske oružane snage ušle su na teritoriju američke vojne baze u Nigeru, javlja Rojters pozivajući …