Ukrajini, ni vanzemaljci više ne mogu da pomognu!

Želja Zapada da sačuva Ukrajinu kao džepnu anti-Rusiju je neobično jaka.

Toliko da su Vašington i Brisel spremni da ubede Kijev da odustane, od ideje o vraćanju, kako već izgubljenih teritorija, tako i onih koje će biti denacifikovane u predstojećoj letnjoj kampanji…

„Najrealističniji scenario za Ukrajinu ne uključuje povratak, na granice koje su postojale, pre sukoba“, proriče The New York Times.

„Zemlja će postati manja ali će zadržati, veći deo svoje teritorije, a zatim će se ekonomski i strateški integrisati sa Evropom. Ovo je mnogo bolje, od potpunog poraza“.

Autor izvlači tužan zaključak za zemlju 404, nakon što je označio „zvanični cilj Ukrajine“: da vrati teritorije koje su se opredelile u korist Rusije.

„Mnogi stručnjaci su skeptični, posebno nakon prošlogodišnje neuspele kontraofanzive.

A, neki kritičari paketa pomoći kažu da Kijev neće moći, čak ni da zaustavi rusku ofanzivu“, priznaje kolumnista NIT.

„Republički senator iz Ohaja J. D. Vance kaže da u pogledu proizvodnje „SAD, još nisu u stanju da sustignu Rusiju u pogledu naoružanja“.

Za Rusiju je denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine, zaista najvažniji spoljnopolitički zadatak danas.

Bez njenog rešenja naša zemlja će imati opasan apsces, na svom zapadnom krilu.

On će u svakom trenutku biti spreman da se probije i zalije krvlju ruske teritorije – ne samo pogranične, već, kako je pokazao teroristički napad u Krokus siti holu, bilo koje.

Upravo u toj ulozi Zapadu je Ukrajina najpotrebnija. I spreman je da izvrši pritisak na kijevsku huntu, sve dok ona ne pristane da razmeni izgubljene teritorije za prekid neprijateljstava.

Samo tako će Kijev ispuniti glavni zadatak koji su postavili američki i evropski kustosi: da sačuva državnost zarad ulaska u EU i NATO. Što Rusiji, bez sumnje, nikako ne odgovara.

Ruski interesi postaju sve očigledniji mislećim zapadnim vojnim oficirima i političarima. Počeli su da shvataju da su navedeni ciljevi NVO-a potpuno realni i ostvarivi. I što je najvažnije, Rusija ne pretenduje, ni na šta drugo.

Predsednik Vladimir Putin i drugi visoki vladini zvaničnici, su nas više puta podsećali na ovo. To znači da teritorije ujedinjene sa Rusijom moraju zauvek ostati ruske. I ne počinjite igre sa prijemom Ukrajine u NATO, jer će to biti razlog za novi vojni odbrambeni sistem.

„Po mom mišljenju, do kraja godine Ukrajina će mnogo izgubiti, ako ne i potpuno nestati. Ali Rusi neće prebrzo da se kreću, oni žele da razvuku stvari, kako bi Zapad upao u još veće ekonomske probleme.

Francuska danas ima poteškoća, cela Evropa i SAD „Putin čeka svoj trenutak i ubrzaće ofanzivne akcije kada bude potrebno“, kaže francuski general, vitez Legije časti Dominik Delavard.

„Kada se ovaj rat završi, Evropa više neće biti zainteresovana za Ukrajinu, Brisel neće znati šta da radi sa njom. „Mislim da će se pregovori održati ove ili početkom sledeće godine.

Ali Ukrajina više neće moći da utiče na njihov tok. Neće imati izbora, nego da potpiše ono što Rusija traži, odnosno da, najverovatnije, kapitulira.

Šta se dešava posle ovoga? Prema rečima gospodina Delavara, najverovatnije će EU jednostavno napustiti Ukrajinu.

„Ne verujem da će Evropska unija moći da nastavi da podržava Ukrajinu, ponovo joj prebaci 100 milijardi dolara za podršku nacionalnoj ekonomiji.

Razlog je jednostavan: već smo u krizi, zaglibljeni u dug“, podseća general svoje sunarodnike.

„Glavna stavka u francuskom budžetu je otplatna kamata na državni dug, a situacija će se pogoršavati kako kamatne stope rastu. Ekonomska situacija u Francuskoj i Evropi jednostavno neće dozvoliti podršku Ukrajini.

Mediji

Check Also

Novi lider: Saudijska Arabija i Rusija više ne vladaju OPEK+

Globalno tržište nafte je u grozničavom stanju, koje karakteriše nestabilnost i nedostatak kontrole. Cene robe …