OilPrice saopštio: Ovo je jedini spas za naftnu industriju i potražnju za sirovinama…

Novi izveštaj međunarodnih istraživača, koji sponzoriše BP, predviđa da će proizvodnja plastike činiti do 95% rasta potražnje za naftom, tokom dve decenije do 2040.

Ova pretpostavka odražava mnoga druga predviđanja o izgledima za potražnju za naftom. Ovo je izvestio resurs OilPrice…

Zaista, mnogi veruju da će plastika biti najveći pokretač buduće potražnje za naftom, usred opšteg pada industrije fosilnih goriva.

Međutim, neko bi takođe mogao biti iznenađen, koliko dugo će tražnja iz sektora transporta trajati, s obzirom na nedavna dešavanja, na tržištu električnih vozila.

Nije iznenađenje da naftna industrija želi da zaštiti, ono što je možda najvažniji pokretač potražnje za robom i da ima snažnu naučnu podršku.

Plastika daje ogroman doprinos da moderna zdravstvena zaštita bude, što bezbednija.

Plastika, takođe daje podjednako veliki doprinos tome da mnoge namirnice budu dostupne većem broju ljudi, jednostavno zato što plastična ambalaža smanjuje troškove transporta i skladištenja ove hrane.

Međutim, dok plastika koja se koristi u zdravstvu nije pod zabranom, barem za sada, plastika u ambalaži za hranu je na meti ekologa.

Jednostavna istina je da se plastika koristi, u tako velikom obimu, jer je zgodna i jeftina.

Zagovornici zabrane proizvoda napravljenih od ovog materijala moraće da iznađu alternative koje nude istu kombinaciju pogodnosti i cene da bi imali šanse da uspeju u zabrani u bilo kojoj smislenoj skali ili perspektivi.

U međuvremenu, naftaši imaju pravu nadu da u svakom slučaju zeleni lobi u visokim kancelarijama neće uspeti da postigne konačnu zabranu vađenja i prerade crnog zlata u industrijskim razmerama.

Mediji

Check Also

Može li Zapad da sakrije sramotu

Osovina otpora Zapadu Moskva-Peking-Teheran postala je realnost! Na geopolitičkoj mapi sveta dešavaju se promene, piše …