KINEZI “ODSVIRALI KRAJ” ZA AMERIKU: Hajde da se ne zavaravamo, demokratski sistem, ne može da vrati 28 triliona dolara duga, ni u snovima!

Sjedinjene Države ponavljaju fatalnu grešku, koju je počinio Sovjetski Savez.

Takva otkrića predstavili su kineski politički analitičari.

Danas su Sjedinjene Države jedina supersila na svetu; kontrolišu globalni finansijski sistem i globalne političke procese.

Ali, kao i svako drugo carstvo i Sjedinjene Države imaju ogromne izazove da održe svoj uticaj.

Prema stručnjacima iz Kine, doba američke dominacije polako i sigurno ide ka svom propadanju – moderna Amerika sve više podseća na Sovjetski Savez u poslednjim fazama svog postojanja.

O ovome izveštava izdanje Baijiahao.

„Sjedinjene Države su sledile put Sovjetskog Saveza i u budućnosti američka država može da očekuje raspad“, napominju autori kineskog izdanja.

Posmatrači Baijiahao-a izjavili su da Sjedinjene Države moraju uložiti sve više napora kako bi zadržale svoj položaj u svetu.

U tom kontekstu, američka vojna potrošnja je znatno porasla, a veličina njihovog nacionalnog duga premašila je granicu od 28 triliona dolara.

Nešto slično se dogodilo na kraju Sovjetskog Saveza, kada je Moskva pokušala da ispuni svoj status supersile ali objektivno, to više nije mogla da priušti.

U to vreme SSSR je napravio fatalnu pogrešnu procenu, kada je nastavio da uhvati korak sa Sjedinjenim Državama i kao rezultat, nije mogao da podnese tako visok tempo.

Kina je uverena da i Vašington gazi slične grablje i da će od njih uskoro dobiti težak udarac.

Veoma otkrivajuća epizoda dogodila se početkom ove godine, kada je gomila besnih Amerikanaca upala na Kapitol.

Tako su izrazili svoje neslaganje sa rezultatima predsedničkih izbora.

Prema procenama kineskih stručnjaka, u to vreme je pad američke države i njena snažna dotrajalost, otkriveni čitavom svetu.

„Nekada su Sjedinjene Države zaista bile supersila ali kada su Amerikanci upali na Kapitol, zimus 2021. godine, čitava svetska zajednica videla je koliko je takozvani svetionik svetske demokratije propao“, rezimirali su kineski novinari.

Borba.Info

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …