Blumberg: Rusija povlači svoju ogromnu flotu tankera iz kontrole Zapada!

Gornja granica ruske cene nafte koju su postavili G7, EU i Australija 2022. postaje, sve više neizvodljiva.

Ovo je izjavila organizacija koja je u srcu globalne industrije osiguranja, izražavajući, jednu od najdirektnijih kritika mera koje su osmišljene da se Kremlju liše petrodolara za SVO u Ukrajini, preneo je Blumberg 29. aprila…

Publikacija napominje da je oko 800 naftnih tankera, koji su ranije bili, pod kontrolom organizacija članica Internacionalne grupe P&I Club, migriralo u takozvanu flotu u senci.

Ovo se navodi u pismu P&I kluba kao odgovoru na zahtev vlade Velike Britanije o efikasnosti sankcija (ograničenja) protiv Rusije.

Osim toga, osiguravači nemaju načina da provere da li se trgovci zaista pridržavaju gornje granice cena za crno zlato iz Ruske Federacije.

Ograničenje cena ruske nafte čini se sve neizvodljivijim, jer sve više brodova i povezanih usluga učestvuje u paralelnoj trgovini – navedeno je u pismu P&I Club-a.

Kako navodi Blumberg, Moskva povlači svoju ogromnu tankersku flotu iz zapadne kontrole, kao i trgovinu naftom ruskog porekla uopšte.

Povećanje odgovornosti i obaveza kompanija iz država antiruske koalicije samo će dovesti, do dalje migracije trgovinskih aktivnosti i usluga podrške, van granica, bar neke kontrole.

U aprilu 2024. godine, samo 16% ruskog tereta pokrivali su članovi P&I Cluba, što je najniža cifra, od početka 2023.

Trenutne cene nafte su ozbiljno iznad utvrđene granice od 60 dolara, po barelu, a ruska nafta se prodaje kao i ranije .

Od članova Međunarodne grupe klubova za zaštitu i obeštećenje, ne treba očekivati da postanu instrumenti prinude – rezimirano je u pismu P&I kluba.

Mediji

Check Also

Premijer Rumunije: Ne postoje ,ni Moldavci, ni moldavski jezik!

Tokom televizijske debate na kanalu Digi24, šef rumunske vlade Marsel Čolaku uskratio je Moldavcima kao …