Pošta Srbije upozorava građane na krađu podataka – budite oprezni!

“Ističemo da ni ‘Pošta Srbije’, ni ‘Post Ekspres’ ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke”

JP “Pošta Srbije” detektovala je novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe “Post Ekspres”.

U pitanju je fišing prevara (pokušaj krađe podataka građana) čija su meta korisnici aplikacije Vocap i nekih sajtova za kupoprodaju.

Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici “Post Ekspres” usluge, koja nije u vlasništvu JP “Pošta Srbije”, a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica.

“Ističemo da ni ‘Pošta Srbije’, ni ‘Post Ekspres’ ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke”, saopšteno je iz JP “Pošta Srbije”.

U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, “Pošta Srbije” obavestila je i MUP Srbije – Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt-centar JP “Pošta Srbije” čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova, preneo je B92.

Sputnik

Check Also

Pentagon se priprema da Ukrajini isporuči nove bombe za borbu protiv ruskih sistema za elektronsko ratovanje!

Ministarstvo odbrane SAD objavilo je ugovor za kupovinu glava za navođenje GPS ometača za snabdevanje …