Putin: NATO blok se kreće ka istoku povećavajući udarne sposobnosti ofanzivnih snaga! – Podelićemo oružje sa svim saveznicima! – VIDEO

„Zapadne zemlje pokušavaju da održe hegemoniju sprovođenjem politike obuzdavanja, potkopavajući sve alternativne puteve razvoja drugih zemalja“, – Vladimir Putin

Predsednik Rusije se obratio učesnicima i gostima 10. Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti: „Kolektivni Zapad, takozvani kolektivni Zapad, namerno uništava evropski sistem bezbednosti i stvara svoje nove vojne saveze.

NATO blok se kreće ka istoku, izgrađujući svoju vojnu infrastrukturu, uključujući raspoređivanje odbrambenih raketnih sistema i povećavajući udarne sposobnosti ofanzivnih snaga.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Predsednik Rusije Vladimir Putin kazao je danas na konferenciji u Moskvi da su zapadne zemlje odredile sudbinu naroda Ukrajine, da bude topovsko meso.

“Oni su implementirali anti-ruski projekat, pravili su se da ne vide širenje neonacističke ideologije do masakra ljudi u Donbasu, gomilaju i nastavljaju da gomilaju oružje režimu u Kijevu, uključujući i teško naoružanje”, kazao je Putin.

“Pod ovim uslovima, odlučili smo da sprovedemo specijalnu vojnu operaciju u skladu sa poveljom Ujedinjenih nacija.

Ciljevi ove operacije su jasno određeni: da obezbedimo bezbednost Rusije i naših građana i da zaštitimo žitelje Donbasa od genocida”, dodao je on.

Putin se takođe osvrnuo i na nedavnu posetu predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu.

“To nije bio samo put neodgovornog političara, već deo svesne američke strategije da destabilizuje haotičnu situaciju u regionu i u svetu, pokazujući nepoštovanje prema suverenitetu drugih zemalja i međunarodnim obavezama”, rekao je predsednik Rusije.

Borba.Info/B92, RT.COM

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi krenuli u uspešan napad, u nekoliko pravaca! – VIDEO

Ruska vojska je preuzela inicijativu i prilično uspešno napreduje u nekoliko pravaca, potiskujući ukrajinske snage. …