Vučić se sastao sa Vladimirom Zelenskim u Granadi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, uoči početka samita Evropske političke zajednice koji se održava u španskom gradu Granadi, javlja Tanjug.

“Kratak i otvoren razgovor sa predsednikom Vladimirom Zelenskim o svim važnim pitanjima”, naveo je Vučić.

Vučić se prethodno sastao sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On se susreo i sa premijerom Španije Pedrom Sančezom kome se zahvalio na razumevanju pozicija Srbije po pitanju Kosova i Metohije i doslednoj podršci teritorijalnom integritetu, kao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Treći samit Evropske političke zajednice okupiće danas u španskom gradu Granadi lidere 47 evropskih zemalja, a jedna od glavnih tema biće proširenje Evropske unije.

Lideri će razgovarati o unapređenju političkog dijaloga i saradnje u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel kazao je da bi na samitu Evropske političke zajednice u Granadi moglo da dođe do neformalnih sastanaka lidera EU i Zapadnog Balkana o situaciji na Kosmetu.

RT Balkan

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

MO: Rusija zaustavila pokušaje terorističkih napada, u 3 regiona!

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske trupe zaustavile pokušaje terorističkih napada Oružanih snaga …