Business Insider: Avioni ruskih vazduhoplovnih snaga, uspešno razradili bombardovanje NATO brodova!

Da bi proterali „nepozvanog gosta“, ruski graničari morali su da otvore vatru upozorenja, a bombaš Su-24M izveo je bombu upozorenja u pravcu britanskog plovila.

Ruska vojna avijacija izvodila je vežbe u pozadini zaoštrenih odnosa između Ruske Federacije i zapadnih zemalja.

Novinari niza stranih medija obavestili su da su avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga izvodili vežbe na nebu iznad Crnog mora, tokom kojih su izveli obuku bombardovanja u blizini područja NATO-ovih pomorskih vežbi Sea Breeze-2021.

Napominje se da je ruska vojna avijacija svoje vežbe izvodila u pozadini zaoštravanja odnosa između Ruske Federacije i zapadnih zemalja.

„Lovci Su-30SM i frontalni bombarderi Su-24M iz vazduhoplovnih snaga Crnomorske flote, zajedno sa lovcima Su-27 i Su-34 Južnog vojnog okruga, razrađivali su lansiranje raketnih i bombaških udara na zamišljene neprijateljski brodovi preko Crnog mora ”

Istovremeno se napominje da su se vežbe ruskih vazduhoplovnih snaga, odvijale nakon incidenta visokog profila, vezanog za ulazak razarača britanske mornarice Defender, u teritorijalne vode Rusije.

Da bi proterali „nepozvanog gosta“, ruski graničari morali su da otvore vatru upozorenja, a bombaš Su-24M izveo je bombu upozorenja u pravcu britanskog plovila.

Novinari Business Insider-a pretpostavljaju da su vežbe aviona Ruskih vazduhoplovnih snaga stvorene da pokažu ozbiljnost namera Rusije da oštro suzbije provokacije ove vrste.

Borba.Info

Check Also

Novi lider: Saudijska Arabija i Rusija više ne vladaju OPEK+

Globalno tržište nafte je u grozničavom stanju, koje karakteriše nestabilnost i nedostatak kontrole. Cene robe …