UDARNA VEST: Preokret u Vašingtonu povoljan za Srbiju – Albanci otkazali pregovore

Hoti otkazao put u Vašington i učešće na sastanku 27. juna u Beloj kući na kojem je trebalo da bude nastavljen dijalog sa predstavnicima Srbije.

Hoti je na Tviteru napisao da je, zbog situacije nastale zbog optužnice Specijalnog tužilaštva protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija, obavestio specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela da ne može da prisustvuje sastanku 27. juna.

“Zbog novih dešavanja u Prištini zbog optužnice koju je podnelo Specijalno tužilaštvo, moram se vratiti u svoju zemlju da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Beloj kući”, objavio je kosovski premijer na svom Tviter nalogu.

Put u Vašington najpre je otkazao kosovski predsednik Hašim Tači, nakon što je juče Specijalni sud za zločine OVK objavio sadržaj prvih predloga optužnica.

Grenel je potom na Tviteru napisao da se raduje razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Hotijem, uz objašnjenje da ga je Hašim Tači obavestio da ne dolazi u Vašington.

Specijalizovano tužilaštvo Kosova podiglo je juče optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i drugih osmnjičenih za niz zlocina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistva, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje, kojom se terete za skoro 100 ubistava.

(Tanjug,Kosovoonline)

Check Also

Blumberg: Valutne rezerve centralnih banaka, postale su oružje!

Praksa korišćenja deviznih rezervi kao oružja uvođenjem sankcija, jedan je od glavnih rizika, po sigurnost …