Vučić najavi prisilnu vakcinaciju 2 miliona ljudi pa mu ruski Sputnjik pomaže

Usred protesta desetina hiljada demonstranata ruski Sputnjik piše o iznenadnoj navali obolelih od korone a sve u želji da opravda Vučićevu sumanutu odluku da na silu vakciniše 2 miliona građana Srbije i to pored činjenice da vakcina protiv korone ne postoji.

Ovaj ruski sajt na srpskom sve češće krši novinarske kodekse i svojim navijačkim tekstovima u korist Vučića koji otvoreno predaje Kosovo izaziva sumju da sa ovim sajtom nešto ozbiljno nije u redu.

Evo njihovog teksta:

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije nalazi se 92 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Dr Ivana Milošević, zamenica direktora Klinika za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije kaže za RTS da je u poslednja 24 časa u bolnice širom Beograda primljeno 144 bolesnika.

Ona je navela da je tokom poslednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, oko 100 u toku noći.

„Za poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno je 144 bolesnika, u Infektivnu kliniku 12. To znači da kao da smo primili celu Infektivnu kliniku, cele njene kapacitete u roku od 24 sata. Ogroman je priliv pacijenata“, izjavila je Miloševićeva.

Navodi da otkad je ovo počelo zdravstveni radnici su po prvi put ozbiljno zabrinuti.

„Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo. Zato apelujem na sve vaše gledaoce da se maske nose“, istakla je Miloševićeva.
Ističe da je na intenzivnoj nezi Infektivne klinike 15 bolesnika, na respiratorima 11, šest na invazivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

„Svi bolesnici i oni koji su na invazivnoj i neinvazivnoj su potencijalno životno ugroženi. Ima puno mladog sveta, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Pažnju moraju da obrate svi“, naglasila je Miloševićeva.

Kaže da je sada mnogo teže nego u martu i aprilu.

„Mnogo nam je teže, jer onda kada se prešlo na našu dobru volju i našu savest stvari su krenuli drugim tokom. Brine nas ogroman priliv u bolnice širom Srbije. Sa ovakvim prilivom bolesnika plašim se da nećemo moći da zbrinemo sve bolesne ljude“, navela je Miloševićeva.

Navodi da moraju da se poštuju sve mere jer, kako je naglasila, ako se ne poštuju mere “nećemo moći da se izborimo sa ovom pošasti“.

Check Also

Blumberg: Valutne rezerve centralnih banaka, postale su oružje!

Praksa korišćenja deviznih rezervi kao oružja uvođenjem sankcija, jedan je od glavnih rizika, po sigurnost …