“FORBES”: Rusija već počela da se priprema za buduće vojne sukobe prema novim pravilima igre

Vojni analitičari američkog Forbs-a smatraju da Rusija posvećuje veliku pažnju razvoju jedinstvenog oružja koje se zasniva na elektromagnetnom impulsu.

U članku se kaže da je elektromagnetni impuls apsolutno stvarna pojava.

Ovaj efekat se može otkriti u eksploziji nuklearnog naboja na maloj visini iznad zemlje. U stvari, ovo je jedan od nekoliko razarajućih faktora nuklearnog oružja, koji, za razliku od drugih, nije toliko izražen.

Oslobađanje takve energije uništava nezaštićenu opremu i sisteme koji koriste elektroniku.

Američki stručnjaci veruju da će oružje razvijeno u Rusiji funkcionisati po istom principu kao i obične mikrotalasne rerne, tj. da će emitovati usmerene elektromagnetne talase.

Analitičari su u bliskoj budućnosti uvereni da će se takvi uređaji koristiti za uništavanje bespilotnih letelica.

“Ovi događaji se uklapaju u koncept ruske odbrane od zapadnih bespilotnih letelica koje vrše izviđanja u blizini ruskih granica”, rekao je stručnjak za bespilotne letelice.

S obzirom na to da će se vrednost robotskih sistema i bespilotnih letelica u bliskoj budućnosti znatno povećati, važnost oružja zasnovanog na novim fizičkim principima biće teško preceniti.

S tim u vezi, veruju Amerikanci, sve ukazuje na to da je Rusija već počela da se priprema za buduće vojne sukobe prema novim pravilima igre.

Borba.info

Check Also

Poljski general: Zapad ne poznaje Rusiju i zato gubi u Ukrajini

Političari i vojska na Zapadu, ne poznaju Rusiju, pa su slabi na bojnom polju. Ovo …