Grčka vlada u jednom potezu smenila sedam visokih službenika policije, zbog ubistva grčkog navijača!

Grčki portal Newsit prenosi da su istražitelji sigurni da je ubica 29-godišnjeg Mihalisa Katsurisa, među 98 uhapšenih.

Tokom napada Dinamovih navijača u kojem je navijač AEK-a brutalno ubijen pišu kako je ubica ostavio svoj DNK trag na stradalom mladiću.

Vlasti sprovode identifikaciju svih uhapšenih tako što uzimaju genetski materijal koji će uporediti sa onim pronađenim na odeći ubijenog Grka.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako tvrdi Newsit, Mihalisov ubica nakon zločina pobrinuo se da sakrije nož.

Policijska potraga za nožem, koji je zapravo ključni dokaz, je u toku. Zasad nema vesti da je pronađen.

Uzimaju se izjave očevidaca, a analiziraju se i video snimci s mesta događaja.

Vlada Hrvatske se oglasila

Hrvatska Vlada danas je najoštrije osudila sinoćne navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Atini u čemu su učestvovali navijači zagrebačkog Dinama i atinskog AEK-a, što je dovelo do pogibije grčkog navijača i izrazila saučešće roditeljima tog mladića.

Hrvatski premijer Andrej Plenković zvao je telefonom grčkog premijera Micotakisa da mu izrazi saučešće i sudi nasilje, saopšteno je na sajtu Vlade Hrvatske.

“Takvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta. Umesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije fudvalsko takmičenje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svedočimo stravičnim scenama iz Atine gde deo navijača čini štetu hrvatskom fudbalu”, preneto je u saopštenju.

Dodaje se da ponašanje dela navijača onemogućava ostale koji u pristojnom i civilizovanom žambijentu žele da prate nastupe hrvatskih klubova i fudbalske reprezentacije Hrvatske.

Vlada Hrvatske očekuje da se istraže sve okolnosti i sankcionišu odgovorni za navijačke obračune, smrt i povrede drugih navijača. Ambasada Hrvatske u Atini je u stalnom kontaktu sa grčkim vlastima povodm osamdesetak privedenih hrvatskih državljana.

Utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka između AEK-a i Dinama, predviđena za danas je odložena prema odlukom UEFA-e.

Grčki navijač atinskog fudbalskog kluba AEK izboden je noćas nožem u tuči sa navijačima hrvatskog kluba Dinamo Zagreb u Atini i podlegao je povredama, saopštila je grčka policija.

Zagrebački fudbalski klub Dinamo osudio je incident u kojem je desetak osoba povređeno na obe strane, a sotinak ljudi je uhapšeno.

“Evo moje procene šta se dogodilo. Anarhist je prvi potegao nož, u šori mu ispao a školovao ga je, garantovano navijač Panatinaikosa ali je krenulo po zlu. Bojsi ne bodu, nemaju potrebe.

Bojsi nokautiraju. Ispadne li ovako, pljujem u facu svim domaćim konjušarima koji su unapred prihvatili medijske laži i na temelju laži, počeli licemerno osuđivati Bed Blu Bojse.”

Oglasila se hrvatska policija

Kako navode tamošnji mediji, hrvatska policija se oglasila saopštenjem u kom je navela da je upozorila kolege iz Grčke o kretanju pripadnika BBB.

“Naime, bezbednosna saznanja ovakve vrste razmenjuju se i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena.

U sklopu međunarodne komunikacije, policija Crne Gore obavestila je policije država na daljnjoj trasi da je 7. avgusta između tri i šest sati ujutru na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji detektovala je 120 hrvatskih državljana u 21. vozilu”, stoji u saopštenju policije.

Grčka vlada u jednom potezu smenila sedam visokih službenika policije

Sedam najviših oficira atinske policije smenjeno je nakon ubistva 29-godišnjeg Mihalisa od strane hrvatskih huligana.

Ministar zaštite građana Janis Oikonomu potvrdio je informaciju.

Oikonomu je izrazio saučešće porodici ubijenog 29-godišnjaka pojasnivši i da će uslediti dalja istraga.

Rekao je da je u pitanju “nedopustiv i neprihvatljiv incident”, a Grci pišu da bi ovo mogao biti tek početak vanrednih otkaza.

Ministar je ujedno govorio o velikom propustu policije u u kontekstu prevencije i odvraćanja.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …