MEDIJI: Poznata srpska pevačica puštena sa robije u Australiji i čeka proterivanje

Pevačica Romana Panić puštena je iz zatvora u Brizbejnu, gde je bila na robiji od 25. juna, zbog pljačkanja bankomata u tom australijskom gradu.

Pevačica koja je osuđena na tri meseca zatvor imala je pravo na prevremeni otpust posle odslužene dve trećine kazne.

Budući da nije pravila nikakve prekršaje i primereno se ponašala u zatvoru, Panićeva je puštena na slobodu 1. avgusta, pišu domaći mediji.

Nakon izlaska iz zatvora pevačica je smeštena u centar za migrante, gde čeka deportaciju za Beograd, a njen dečko, Filip Mrkajić, sa kojim je uhvaćena u pljački, još uvek je na robiji u Brizbejnu.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Podsetimo, Mrkajić je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, a Panićeva za 16.

Prema australijskim zakonima, Romana i Mrkajić su u obavezi da vrate sav opljačkani novac, 22 i po hiljade dolara ili će štetu morati da nadoknade kroz rad. Mogu biti raspoređeni da čiste ulice, sređuju parove, peru grafite.

(B92)

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …