Američki, poljski i kanadski vojnici došli na Jarinje, da zaustave Vojsku Srbije! – VIDEO

Ne zna se još da li su na Jarinje stigli kako bi “zamenili” prištinske specijalce i da li ovo znači da će oklopna kosovska policija da se povuče.

Vojnici Kfora pojavili su se pre oko sat vremena u blizini administrativnog prelaza Jarinje gde su već osam dana stacionirani pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije.

U pitanju su američki, poljski i kanadski vojnici u okviru misije Kfora na KiM, piše Kosovo online.

Ne zna se još da li su na Jarinje stigli kako bi “zamenili” prištinske specijalce i da li ovo znači da će oklopna kosovska policija da se povuče.

Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je danas da je zajedno sa ministrom policije Đeljaljom Svečljom imao sastanak sa komandantom Kfora na kojem je razgovarano o bezbednosnoj situaciji ali da nema informaciju da se Kfor sprema da interveniše na severu KiM i zameni specijalne jedinice kosovske policije, kako su naveli pojedini albanski mediji.

Na dva kilometra od administrativnog prelaza Jarinje nalazi se Vojska Srbije sa četiri oklopna vozila – dva “lazara” i dva “miloša”, kao i njeni pripadnici koji patroliraju putem koji vodi do Jarinja.

Podsetimo, Vojska Srbije poseduje bazu koja je u blizini Jarinja i u povišenoj je borbenoj gotovosti zbog situacije na severu Kosmeta, a u protekla tri dana ovu teritoriju nadletale su i borbene letelice Vojske Srbije.

Protest Srba s Kosova i Metohije, nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je danas u drugu sedmicu.

Kurir.rs/ Kosovo online/RTS

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …