SSP: Vučić današnjom najavom vanrednih parlamentarnih izbora pre nego što je uopšte i formirana Vlada priznao da je bojkot uspeo

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić današnjom najavom vanrednih parlamentarnih izbora, pre nego što je uopšte i formirana Vlada “priznao da je bojkot uspeo i da režim više nema nikakav legitimitet”.

“Tako se ‘istorijska izborna pobeda’, kako je to Vučić govorio, pretvorila u fijasko jedne politike, koja je zasnovana na mržnji, podelama i ucenama”, saopštila je SSP.

U saopštenju, iz SSP-a su naveli da su “i pre nego što je to Vučić i sam priznao”, ocenili da će upravo tako izabrana Skupština i Vlada “koja još nije ni sastavljena, imati rekordno kratak rok trajanja”.

SSP je istakla da sada predstoji nova etapa političke borbe u kojoj je neophodno da “oslobode” Radio televiziju Srbije (RTS), kao i da “garantuju zaštitu svakom čoveku koga Vučićev režim egzistencijalno ucenjuje”.

“Kao što smo zajedno uspeli da nateramo Vučića da prizna poraz uspećemo i u ovome, a onda ćemo pobediti režim, koji građane maltretira, a Srbiju uništava već devet godina”, poručila je SSP.

(Beta)

Check Also

NATO namerava da i dalje koordiniše pomoć Ukrajini!

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je u četvrtak, 30. maja, na konferenciji u Pragu, najavio …