Grenel: Niko ne zna šta će se desiti u Vašingtonu

Specijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je večeras da će u četvrtak u Vašingtonu “na stolu” biti samo ekonomska pitanja.

Ali nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druga pitanja. Kako je naveo Tanjug, Grenel je rekao da se slaže sa konstatacijom predsednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak i šta će se desiti u ponedeljak.

“U četvrtak na stolu će biti isključivo ekonomska pitanja, a slažem sa konstatacijom predsednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak”, rekao je Grenel u online razgovoru sa grupom novinara albanskih medija, Vašington posta i agencije Tanjug.

On je tako odgovorio na pitanje da li će jedna od tema predstojećeg sastanka delegacija Beograda i Prištine biti međusobno priznanje.

“To je jedan od problema sa kojima se stalno suočavamo – što javnost i političari gledaju samo jednostrano na ovaj proces”, rekao je Grenel.

“Videćemo šta će se desiti u petak, šta će se desiti u ponedeljak”, dodao je američki zvaničnik i istakao da je proces pitanje kreativnosti, a ne nauke.

(Tanjug)

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …