Srpske tajne službe: Albanci na Kosovu pokrenuli tajnu operaciju – Uskoro napadi

Službe bezbednosti Srbije prosledile su državnom vrhu Srbije upozorenje da se spremaju organizovane provokacije i napadi Albanaca, navode beogradski mediji.

“Srbi na KiM, naročito oni u enklavama, u narednim danima biće meta organizovanih provokacija i napada Albanaca, a sve u cilju stvaranja nestabilnosti koja bi dovela do ponovnog zastoja u dijalogu Beograda i Prištine kao i opstrukcije saradnje sa Specijalnim sudom u Hagu.”

Ovo upozorenje, kako nezvanično saznaje taj list, naše bezbednosne službe predočile su državnom i vojnom vrhu i ono posebno dobija na težini jer su u poslednjih nekoliko dana učestale vesti o napadima na srpsko stanovništvo na KiM, a u jedan incident uključeno je i dete.

Kako se navodi, albanski čelnici u južnoj pokrajini od početka septembra sprovode akciju pod kodnim imenom “Čast” kako bi sprečili podizanje optužnice protiv predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija i njegovog saradnika Kadrija Veseljija, zbog ubistva skoro stotinu ljudi, ratnog zločina, progona i mučenja, pred Specijalnim sudom u Hagu.

Osim pritiska i pokušaja diskreditacije Suda, koji do 24. oktobra mora da donese odluku o optužnicama, namera im je i da Priština ponovo napravi zastoj u pregovorima sa Beogradom, jer ne želi da razgovara o formiranju Zajednice srpskih opština, što potvrđuje i izjava tzv. premijera Abdulaha Hotija da je “pitanje ZSO završeno”, navode beogradski mediji.

(Novosti.rs)

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …