Novinarka Bele kuće: Softver za glasačke mašine koje su lažirale Bajdenovu pobedu napravljen u Srbiji

Glasačke mašine koje američki predsednik Donald Tramp optužuje da su mu izbrisale milione glasova napravila je kanadska kompanija od delova iz Kine i softvera napravljenog u Srbiji, tvrdi Emerald Robinson, novinarka „Njuzmaksa“, inače izveštač iz Bele kuće.

„Šta ako bih vam rekla da je ’Dominion‘ kanadska kompanija koja nabavlja delove iz Kine, a softver iz Srbije? Da su njeni vlasnici privatna kompanija u čijem bordu direktora je Obamin ambasador u EU? I da su davali novac Fondaciji Klinton. Da li biste mi verovali“, napisala je Robinsonova na Tviteru.

Američki predsednik Donald Tramp ranije je objavio da su mu glasačke mašine „Dominiona“ izbrisale 2,7 miliona glasova, a na stotine hiljada pripisale protivkandidatu Džou Bajdenu.

kako je ranije objavljeno, i u državi Mičigen bilo je problema jer su glasačke mašine pripisivale Trampove glasove Bajdenu.

Trampov pravni tim naveo je da zbog toga glasovi treba da budu ručno prebrojani u 28 država koje koriste sporni softver.

Američki mediji proglasili su Džoa Bajdena pobednikom izbora, dok Tramp tvrdi da su se dogodile brojne nepravilnosti u ključnim državama, i pokrenuo je spor pred sudovima.

Check Also

Zapad se namerio da preko Jermenije, zavadi Rusiju i Iran!

Početkom aprila održan je sastanak između predstavnika Jermenije i emisara Evropske unije i Vašingtona, tokom …