Amerikanac kog su lekari otpisali u SAD, prohodao u Rusiji – VIDEO

Amerikanac Alen Spenser, kog su lekari u SAD otpisali kao neizlečivog zbog retkog oboljenja koje ga je učinilo nepokretnim, prohodao je u Rusiji posle tretmana ruskih lekara.

Spenser je oboleo od retkog mišićnog oboljenja, a prvi simptomi su mu se pojavili pre pet godina, kada je osetio slabost ruku. Onda su simptomi počeli da se pogoršavaju.

Ustanovljeno mu je retko upalno oboljenje mišića, poznato kao inkluzivni miozitis tela, koji pogađa između pet i 70 osoba na milion.

Američki lekari izneli su crne prognoze, da će biti prikovan za krevet, ili, u najboljem slučaju, za invalidska kolica, prenosi RT.

Pošto je stanje počelo da mu se pogoršava, Spenser, koji je ranije bio potpredsednik kablovske kompanije „Tajm Vorner“ za zapadni Teksas, morao je 2017. da napusti posao jer nije više mogao da radi, a lekari nisu mogli da mu pomognu.

„Nećete umreti, ali ćete izgubiti sve sposobnosti. Mišići vam odumiru. Imuni sistem vam napada telo. Otišao sam u kliniku „Mejo“, najbolju… Rekli su mi da ništa ne može da se uradi, već da odem kući i da naučim kako da živim sa bolešću“, ispričao je Spenser gostujući na RT.

Kada je prvi put čuo da za njegovu bolest postoji tretman u Rusiji, Spenser je odbacio takvu ideju, jer nije imao poverenja u ruski zdravstveni sistem.

„Kao Amerikanac, imao sam predrasude“, kaže Spenser.

Ipak, tračak nade je rođen. Planirao je da dođe u Rusiju i da šansu tretmanu ruskih lekara. Međutim, to nije bilo tako lako, zbog teškoća u vezi sa putovanjem usled pandemije virusa korona. Spenser se na RT prvi put pojavio u maju i izneo svoju priču i želju da dođe u Rusiju, što su primetile ruske diplomate.

„Moju priču na RT je video ruski ministar spoljnih poslova (Sergej Lavrov) i on mi je pomogao. Bio sam iznenađen“, ispričao je Spenser.
Tako je uspeo da dođe u ruski grad Perm u oktobru, kada nije mogao samostalno da hoda. I posle samo mesec dana, tretman ruskih lekara učinio je čuda.

Spenser sada samostalno hoda i priča kako lekari kažu da je to „nauka, a ne čudo“.

Kaže da ne planira da kontaktira kliniku koja mu je rekla da nema nade, već da želi da njegovu priču čuju ljudi koji imaju isto oboljenje.

„Moram to da im prenesem, kako bi bar imali nadu. Ovo ne treba da bude skriveno, svi treba da znaju za ovaj tretman“, kaže Spenser.

VIDEO:

Check Also

Koju hranu jesti da biste izbegli debljanje

U proleće, Rusi se mogu osećati pod stresom jer je vreme da dođu u formu. …