Aleksandar Pavić: Vučić lično će imati bezbednosni problem zbog Hezbolaha – VIDEO

Hezbolah i Hamas bi mogli da se osvete Vučiću zbog sporazuma o prebacivanju ambasade Srbije u Izraelu u Jerusalim, tvrdi politikolog Aleksandar Pavić.

– Vučić i Srbija će imati veliki problem zbog toga. On će imati problem sa Iranom i arapskim državama. Kako je Vučić to lično pitpisao on će lično imati problem sa Hezbolahom i Hamasom. Lično on koji je to potpisao će imati problem i sa nekim drugim terorističkim organizacijama od sad pa na dalje. Ja bih na njegovom mestu udvostručio obezbeđenje – rekao je Pavić.

Pavić kaže da sporazum iz Vašingtona osim dela oko Jerusalima nije toliko katastrofalan za Srbiju, da ne predstavlja priznanje nelegalne nezavisnosti Kosova i Metohije i da su njime SAD pitanje južne srpske pokrajine ostavili po strani za neki duži period. Pavić u emisiji govori i o sukobu Vučića sa Rusijom zbog Tvita Marije Zaharove i posledicama sporazuma po odnose sa Kinom.

Pavić je analizirao i situaciju u Sredozemlju i Libiji gde Turska stvara veliku krizu koja može da eksplodira u oružani sukob.

Pavić međutim tvrdi da iako je Turska vojno jača od Grčke i Kipra ne može da računa na saveznike dok je na strani Grčke u tom sporu cela EU, SAD i Egipat.

On u emisiji posebno analizira odnose Rusije i Turske, njihovo savezništvo ali i sukob u Libiji i Siriji.

Check Also

Amerika počinje da broji milijarde, koje je dala Ukrajini, sad se SAD drže za glavu ali ne svi

Korumpirani Vašington će nastaviti da toleriše ludorije Zelenskog, zahtevajući nove zalihe odbrane. Strpljenje ukrajinskih NATO …