Nije privredni ali jeste vakcinalni tigar: Od jutros Srbija je ispred SAD

Srbija je pretekla SAD i od jutros je 5. zemlja u svetu kada je reč o broju vakcinisanih građana na 100 hiljada stanovnika, saznaje B92.net.

Kada je reč u broju revakcinacija, prvi smo u Evropi i četvrti u svetu.

Poređenja radi, Srbija u apsolutnim brojevima ima više revakcinisanih građana nego što to zajedno imaju Mađarska, Slovenije, Hrvatska, Bugarska, Crna Gora, Severna Makedonija i Albanija.

Kada je reč o broju revakcinacija na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi i četvrta u svetu.

Poređenja radi, Srbija u apsolutnim brojevima ima više revakcinisanih građana nego što zajedno imaju Mađarska, Slovenija, Hrvatska i Bugarska.

U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 1.343.718 vakcinacija protiv korona virusa i 487.359 revakcinacija.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na milion stanovnika naša zemlja je prva u Evropi.

Posle Srbije su Malta i Ruminija.

U svetu je Srbija na 5. mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Velike Britanije. SAD su na šestom mestu.

Prema broju revakcinacija na milion stanovnika u svetu, Srbija je četvrta, posle Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sejšela.

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Madjarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika. Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

(b92)

Check Also

Lokid Martin izabran za dobavljača presretača sledeće generacije za američku pvo!

Dana 15. aprila, američka agencija za protivraketnu odbranu (MDA) odabrala je Lockheed Martin kao isporučioca …