Zašto se od svih svojih slepo poslušnih saradnika odlučio da baš Slaviša Kokeza bude čovek koji je hteo da ga ubije

Zašto se Aleksandar Vučić od svih svojih slepo poslušnih saradnika odlučio da baš Slaviša Kokeza bude čovek koji je hteo da ga ubije, koji je lopov i kriminalac?

Jer potpuno je jasno da Vučić Dijani Hrkalović i Stefanoviću ne sme ništa. I ona i on imaju mnogo kompromitujućeg materijala o Aleksandru Vučiću i članovima porodice, uključujući i njihove razgovore sa kriminalcima.

Odgovor je vrlo jednostavan. Slaviša Kokeza je omraženi neuspešni predsednik Fudbalskog saveza Srbije vrlo ograničenih verbalnih sposobnosti. Dakle, Kokezu zbog besmislenih poteza kojima je sagradio srpski fudbal mrzi 80 odsto Srbije. To što je te poteze smišljao Vučić, a Slaviša ih samo sprovodio nije bitno. Teret neuspeha je na leđima nekadašnjeg fudbalera nižerazrednog Brodarca.

Kokeza i Vučić su se upoznali na crnogorskom primorju. Naime, Kokeza je tada za život zarađivao tako što je po plažama vodao magarca da se deca slikaju. Vučiću nije hteo da naplati jer je, kako je tada rekao, njegov veliki podržavalac.

Ta podrška mu je donela mogućnost da otvori kafić na granici Zemuna i Novog Beograda i da postane blizak saradnik. Dok je Nebojša Stefanović bio zadužen da ide da kupuje cigare Vučićevim gostima i nosi mu „pederušu“ kad daje izjave, Kokeza je bio zadužen za donošenje kolača.

To što je ostao uz Vučića prilikom sukoba sa policijom na mitingu održanom u znak protesta zbog hapšenja Mladića i navodno dobio batine, dodatno ga je kvalifikovalo za napredak u karijeri.

Dolaskom Vučića na vlast kompanija u vlasništvu Slaviše Kokeze sa 150.000 evra prihoda raste na više desetina miliona evra godišnje, i to u, verovali ili ne, IT sektoru. Svako ko iole zna Kokezu shvata koliko on čovek sa tom oblasti nema ama baš nikakve veze.

Kad se sve navedeno sagleda, vidi se da Kokeza nije baš neko ko ume da govori, polemiše, brani se. Više je čovek koji bi svakom reči sebe dodatno sahranio. Bogatstvo je napravio na sumnjivim poslovima, o čemu je najviše govorio još 2019. godine potpredsednik Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović. Danas sve ono što je on govorio o Kokezi govore funkcioneri SNS-a, dodajući mu optužbe za planiranje Vučićevog ubistva.

Inače, dobro obavešteni izvori kažu da u iskazu Ace Bosanca, posle koga je počela hajka na Kokezu, on je pomenut samo jedan jedini put. A da je sve ostalo izmišljotina i spin Vučićevih spin majstora.

Bilo kako bilo, Slaviša Kokeza je svoju utakmicu, odnosno karijeru, završio. Kako je igrao i kako se na terenu ponašao, bez obzira na izmišljen faul za crveni karton, za njim niko suzu pustiti neće. Zato ga je Vučić i odabrao da bude dežurni krivac.

(Direktno.rs)

Check Also

Svet ubrzano klizi, ka velikom trgovinskom ratu, koji bi mogao da eskalira u globalni vojni sukob!

Donji dom američkog parlamenta odobrio je 20. aprila nacrt zakona kojim se Ukrajini pruža podrška, …