Farmako lobista preti narodu: Ovo nije dovoljno, biće još oštrijih mera i zatvorskog rada po kazni

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio nakon sednice štaba da se razmišlja i o društveno-korisnom radu za one koji krše mere.

Od sutra će, kako kaže, biti režim kao za vikend. Neće raditi ništa osim prodavnica hrane, apoteka i goriva. To je suština. Sve ostalo će biti zatvoreno do nedelje. Ovo je kompromis jer medicinski deo smatra da ovo nije dovoljno, kazao je on.

Drugi, ekonomnski deo, kaže da je ovo popuštanje medicinskom delu, dodaje dr Kon i ističe da se efekti ovih mera neće videti za pet dana.

“Ne razume se problem, ne razume se da je ovo najveća pandemija, ne samo ovog veka već inače, i da je ona smrtonosna i da se u sklopu toga jedan sektor društva, zdravstveni, do te mere prenapregnuo da ne može da bude bez podrške društva”, istakao je dr Kon.

To je sa ovim merama pokazano, kazao je on.

Upitan da li se zna kad je sledeća sednica Kriznog štabva, rekao je da ne zna i da će svi na vreme biti pozvani, do vikenda, kada sledi nova tura dogovaranja.

“Moram da kažem i ovo- da je dominantan britanski soj, koji je počeo da se spušta ka mlađim generacijama i zbog toga će sasvim sigurno mlađi razredi preći na onlajn”, rekao je dr Kon.

Takođe, istakao je i da su kazne za kršenje mera nedovoljne i da bi one trebalo da se pooštre, u smislu da se svi koji su ih kršili moraju testirati na koronavirus.

To će biti nove mere, sigurno, kazao je Kon i dodao da je jedna od opcija prinudni rad. Radi se o mlađim ljudijma i oni bi mogli, kako objašnjava da nose boce s kiseonikom u bolnicama, koje su teške. “Govorim to ne da bih plašio već da bih ih odvratio od kršenja mera”, zaključio je član Kriznog štaba.

Podsetimo, nakon najnapetije sednice Kriznog štaba, pred medije je izašla predsednica vlade i rekla da dosadašni režim života staje večeras u ponoć. To će, kako je objasnila, trajati do ponedeljka, a za vikend se očekuje nov presek stanja, kada će biti odlučeno da li se rigorozne mere nastavljaju ili ne.

(b92)

Check Also

Taker Karlson: SAD moraju da prestanu da finansiraju tiraniju u Ukrajini!

Zakonodavci Sjedinjenih Država moraju da se izjasne protiv progona Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) i prestanu …