Hrana koja dolazi iz ovih zemalja može biti opasnija od atomske bombe – ŠOK VIDEO

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin pre nekoliko godina je odgovarajući na pitanje o GMO izjavio: „Bez etičke odgovornosti, GMO može biti opasniji od atomske bombe“, izjavio je agrarni ekonomista Miladin Ševarlić, nekadašnji narodni poslanik gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast. 

Govoreći o GMO, on je otkrio u kojim zemljama se ona najviše gaji, i koji su to proizvodi. Prema njegovim rečima to su uglavnom: SAD, Kanada, Brazil i Argentina, a u Evropi Španija.

– Zanimljivo je da se sada u SAD smanjuju površine pod GMO jer je sve veći otpor farmera – naveo je Ševarlić.

On je rekao da je sintetičko goveđe meso, za čije se uvođenje zalaže Bil Gejts, kada su ga probali, bilo „tako gnjecavo i neprihvatljivog ukusa, da se odustalo od toga“.

– Imate drastičnije predloge. Jedan profesor univerziteta iz Norveške je predložio da se mrtvaci ne sahranjuju već da se otkoštavaju i koriste u ishrani ljudi – šokirao je Ševarlić.

On je ukazao da strane firme dobijaju na poklon najkvalitetnije poljoprivredno zemljište na kom organizuju industrijsku proizvodnju.

– Vojvodina je unakažena tim leopardovim tufnama za industrijska postrojenja. Da li neko od njih plaća naknadu za promenu naknade poljoprivrednog zemljište u nepoljoprivredne svrhe? Ne. A šta dobijamo? Zapošljavaju radnu snagu za cenu manju od minimalne cene rada. Ili manja od potrošačke korpe. A minimalna potrošačka korpa je zapravo robovska egzistencija – istakao je Ševarlić.

On je optužio aktuelnu vlast da je „opljačkala najsiromašnije slojeve stanovništva“, a to su kako je rekao, penzioneri i poljoprivrednici.
Prema njegovim rečoma, napravili smo katastrofalnu grešku sa privatizacijom, za razliku od Slovenije.

Slovenija nije krenula u privatizaciju dok nije potpuno rešila restituciju. Mi još uvek nemamo rešenu restituciju i mi smo privatizacijom opljačkali sve naslednike koji nisu dobili naknadu u naturi – kazao je on.

Ševarlić se negativno izrazio i o najavi istopolnih zajednice.

– Zašto oni svoje međusobne odnose ne regulišu kod notara? A ne, oni hoće prvo istopolne zajednice, pa onda usvajanje dece, pa dve tate, ili dve mame, i tako dalje. Možda bi bilo bolje da prepišemo zakon iz Rusije – poručio je Ševarlić.

VIDEO:

(helmcast)

Check Also

Makron želi da se Krim oduzme Rusiji!

Nijedan „trajni mir“ nije moguć, bez da Ukrajina preuzme kontrolu, nad ruskim poluostrvom, tvrdi francuski …