Tri važna raketna udara

Rusija je ispalila 8 projektila Kalibr na veliku NATO bazu u zapadnoj Ukrajini: kakvi zaključci proizilaze iz ovoga…

Free Press nastavlja da objavljuje prevode autora iz alternativnih zapadnih medija.

Ovo je daleko od propagande, koja se štampa u CNN-u, Njujork tajmsu, Vašington postu, Los Anđeles tajmsu i drugim „autoritativnim“ medijskim resursima.

Za početak. Dok cela zapadna štampa urla od nemoćnog besa, Rusija je ispalila 8 projektila Kalibr na veliku NATO bazu, u zapadnoj Ukrajini.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Baza je potpuno uništena, mnogo (više od 180) plaćenika je ubijeno, a još više je povređeno.

Baza je bila nedaleko od poljske granice, što je, naravno, samo podstaklo histeriju.

Ono što je važno u vezi sa ovim udarom jeste, da je Rusija upravo dokazala svetu, da može da „dostigne“, koliko god želi, a njeni konvencionalni udari mogu biti zaista razorni.

To, naravno, takođe znači da čim, bilo koji zapadni plaćenik pređe ukrajinsku granicu, jednostavno će imati naslikan nišan.

Od prvog ukrajinskog građanskog rata, nacisti su organizovali ono što su zvali „Safari“, kada su bogati zapadni nacisti mogli da plate jednokratni iznos da bi potom otišli ​​u Donbas i pucali u snežne crnje.

Naravno, problem sa ovim konceptom je, što ponekad možete greškom da uđete u vojnika, a ne u civila i da će ovaj snežni crnja pucati, kao odgovor.

Dakle, sada, umesto da traže od nacista da plate za ubistvo snežnih crnaca, UK (i njihovi vlasnici u SAD, naravno) su spremni da plate nacistima da dođu, da se bore sa snežnim crnjama.

A Javorov, u zapadnoj Ukrajini, stotinama milja od linije kontakta, mora da se osećao izuzetno bezbedno i udobno.

Evo kako je ovaj objekat opisan u intervjuu sa gradonačelnikom Lavova izraelskom sajtu Inet:

„Oni koji su bili tamo pre nedelju dana rekli su, da je oko 100.000 ljudi, od kojih su neki novi regruti, bilo u bazi na ubrzanoj vojnoj obuci pre nego što su krenuli u bitku.

Izgleda da je ruska obaveštajna služba dobila informacije o aktivnostima u bazi, pre nego što je odlučila da je bombarduje.

Evo kako danas izgleda ovaj veliki NATO objekat, procenite sami:

Treba napomenuti da je ova baza bila i ogromno skladište onog oružja, koje je kopnom doneto iz Poljske, a da se ceo ovaj zapadni komplet sada pretvorio u ogromnu deponiju lego delova.

Inače, takvih objekata u Ukrajini ima mnogo!

Baza u gornjem levom uglu, sa natpisom „Međunarodni centar za održavanje mira i bezbednosti, Javoriv, Lavovska oblast“ je ona, koju su Rusi uništili!

Da, nosila je etiketu „Očuvanje mira i bezbednost“, ne šalim se!

Ne znam ko je koga naučio da tako laže – u stvari i NATO i nacisti su specijalisti za ovu oblast – ali da se zove vojna baza, u kojoj je trebalo da bude smeštena čitava brigada (nekoliko hiljada!!) nacističkih dobrovoljaca, ne znam.

„Centar bezbednosti mirovnih snaga“ zaista neprocenjiv – čak i po prilično jadnim standardima Carstva laži.

Ali bio je i ovaj udarac, takođe u Ukrajini:

Ovo što vidite ovde je rezultat ukrajinskog napada na centar Donjecka.

Ukri je ispalio projektil Točka-U tačno na centar Donjecka.

Vojni značaj ovog štrajka? Nula.

Pozitivne emocije od ovog udarca? Ogroman!

I ne, ovo NIJE ratni zločin! Tako se „slavne oružane snage“ nacističke Ukrajine s pravom svete Rusiji i „separatistima“, koji se usuđuju da je podrže.

Pa ne možete porediti „nevine plaćenike“ sa ovim „zločinačkim civilima“, jer ovi prvi „deluju u ime ljudske civilizacije i napretka“, dok su drugi „ruske životinje“, zapravo Mongoli, koji poziraju pretnja za „lepu belu i hrišćansku evropsku civilizaciju“!

U stvari, kada zapadni mislioci sa plus-plus-dobrim mislima ogorčeno izjavljuju, da su borbe u Ukrajini odnele živote 14.000 ljudi, „zaborave“ da napomenu da su ogromna većina ubijenih, bili civili iz LDNR i da su za MNOGE GODINE, snage LDNR nisu odgovorile na napade ukrova, ne samo na snajpersku ili minobacačku vatru, već i na teške artiljerijske udare i velike terorističke napade, uključujući i predsednika DNR.

Ali za Carstvo laži, ovo nije važno.

Ali sada kada je tužna i ružna grupa pravih nacističkih dobrovoljaca napadnuta u vojnu bazu (koja je legitimna meta po međunarodnom pravu i zakonima ratovanja posebno!), čujemo kako se diže masivno „jao vi!!!“ do neba i zahtevajući da se Rusija strogo kazni, jer se usudila da puca na ove, koji žele da budu Kulturtrageri*!

Evo još jednog važnog raketnog udara.

Iranski peščani crnci su koristili svoje (veoma precizne) rakete da unište bazu Mosada u Iračkom Kurdistanu. Pa kako to zovemo?

Možda je „Jevrejski kulturni centar“ ili možda „Irački pravni centar za antisemitizam“ pretvoren u ovo:

Zanimljivo, kako je istakao IRGC, operacija je izvedena kao odgovor na izraelski vazdušni napad na sirijsku prestonicu Damask prošlog ponedeljka, u kojem su ubijena dva oficira IRGC.

Očigledno, iranski peskoviti crnje ne veruju da ih jevrejski kulturnjaci mogu ubiti bez odmazde.

A najzanimljivije je da su Izraelci posle ovog udara kopirali američku „filozofiju kontranapada“ i… nisu uradili apsolutno ništa po tom pitanju!

Ova priča je, generalno, duboko skrivena u izraelskim medijima, koji je ne poriču i ne kriju.

Oni to samo usputno pominju i onda prelaze na druge teme (uključujući mnoge antiruske proukrajinske izveštaje o ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini).

Evo jednostavne istine: Imperija laži ne može sebi priuštiti rat punog razmera protiv Rusije i Kine.

To smo već znali. Ali ne može da se bavi ni Iranom, uprkos činjenici da je ova zemlja mnogo manja i relativno slabija.

Međutim, Iranci imaju neko zaista strašno oružje, pri čemu ne mislim na njihove (zapravo prilično strašne) rakete, već na njihovu političku volju i hrabrost da svoje rakete koriste protiv neprijatelja.

Često se ponavlja priča da je iranski heroj i mučenik general Sulejmani, lično posetio Moskvu i ubedio Ruse da pokrenu vojnu operaciju u Siriji.

Ovo mi daje dve nade:

„Nadam se da ću videti Moskvu bar još jednom, pre nego što se moje vreme ovde završi.

I tog dana, nadam se da ću moći da donesem cveće na veliku statuu generala Sulejmanija negde u Moskvi, možda na mestu gde je Mekdonalds stajao na Puškinovom trgu svih ovih godina (mora zatvoriti, hvala, sankcije !!! )?

Ili možda odmah ispred ambasade SAD u Moskvi, koju će do tada, nadam se, napustiti sluge Carstva laži i eventualno zameniti nekakvim „Američkim muzičkim centrom“ (džez, bluz, kantri, gospel i mnoge druge vrste prelepe američke muzike).

Ili će možda ambasada biti prenamenjena u izložbu sličnu onoj, koju su Iranci priredili iz stanice CIA u Teheranu?

Definitivno nešto lepo i inspirativno.

„Dok budem video Rusiju, možda i poslednji put, nadam se da će duh i karakter generala Sulejmanija „zaraziti“ celu rusku vladajuću elitu i dati im moral i hrabrost, koji im trenutno očigledno nedostaju.

Uz Božiju pomoć, uz Božiju pomoć!

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Zašto će zaplena ruske imovine biti poklon za Kinu

Ako postoji konačna crvena linija u tekućem rusko-ukrajinskom sukobu, to je status i položaj imovine …