DOMAGOJ MARGETIĆ OTKRIO: Cvijan se potukao s Vučićem – 1,8 milijardi evra motiv ubistva – VIDEO

Hrvatski istraživački novinar Domagoj Margetić objavio je prvi deo tajnih dokumenata, koja je dobio od pokojnog Vladimira Cvijana.

On je primio više hiljada stranica, a danas je otkrio prvu aferu, koja se odnosi na neviđeno pranje novca i provizije prilikom kupoprodaje “Delta Maksija”, a koja je Aleksandar Vučić želeo da zataška.

Vladimir Cvijan dobio je u decembru 2013. godine interne dokumente pravnog tima belgijskog „Delezea“, u kojem se opisuju sumnjivi tokovi gotovine u procesu kupovine „Delta Maksija“.

Kome je u gotovini isplaćeno neverovatnih 300 miliona evra provizije? Gde je završilo 1,8 milijardi evra gotovine u operaciji „Deleze – Delta Maksi“?

Kad je Cvijan o ovom tražio odgovore Aleksandra Vučića i kada je postavio pitanje kome je otišla provizija od čak 300 miliona evra, Vučić ga je fizički napao na sednici predsedništva SNS-a i prietio mu, što je Cvijan uredno prijavio beogradskoj policiji – otkrio je Margetić, koji je svojim istraživačkim novinarstvo doprineo da iza rešetaka završi bivši hrvatski premijer Ivo Sanader.

Prema njegovim rečima, ovo je samo početak „češljanja“ Cvijanovih tajnih papira, a već je sada jasno da se na njima pominje guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, kao i porodica Karić.

(Srbin.info)

Check Also

“Black Market”: Starlink terminali pali u pogrešne ruke! – Bloomberg

Efikasnost Starlink-a kao komunikacionog alata čini satelitski internet metom za rastuću trgovinu, na crnom tržištu …