Američka štampa prenosi da će Rusija uskoro dobiti iranske balističke rakete!

Pre izvesnog vremena u američkoj, evropskoj, ukrajinskoj i iranskoj štampi počelo je da se govori o mogućoj pojavi balističkih raketa iz Irana u ruskom arsenalu.

Vašington post iz Sjedinjenih Država započeo je, još jednu diskusiju na ovu temu, izveštavajući da će Moskva uskoro dobiti dalekometnu municiju iz Teherana, pozivajući se na izvore u Pentagonu.

Prema pisanju lista, Islamska Republika Iran pristala je da proda rakete zemlja-zemlja Ruskoj Federaciji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Reč je o balističkim raketama kratkog dometa Fateh-110 (b/h težine 448 kg) i Zolfaghar (b/h težine 579 kg), sposobnim da pogode ciljeve na udaljenosti od 300, odnosno 700 km.

Trenutno su Iranci navodno već počeli da proizvode prvu seriju raketa i spremaju se da počnu isporuke ovih vojnih proizvoda ruskoj vojsci.

Izvori u američkom Ministarstvu odbrane rekli su izdanju da je konačan dogovor, o tome postignut 18. septembra, kada su Iranci odleteli u Moskvu da potpišu sporazum, o dodatnoj prodaji oružja.

Međutim, još nema zvanične potvrde ove informacije.

Međutim, takođe nije bilo potpune jasnoće o bespilotnim letelicama kamikaza Šahed-136 (lutarajuća municija) i bespilotnim letelicama Mohadžer-6, sve dok se nisu pojavile u ruskoj vojnoj zoni, u Ukrajini.

Sada, nakon testiranja na bojnom polju, Iran će još više u Rusiju prebaciti modifikovane Mudžaher-6 i Šahed-136.

Sagovornici su uvereni da će velike isporuke dronova i raketa pomoći Rusiji da nadoknadi iscrpljivanje svojih zaliha, koje se primećuje već 7,5 meseci, koje je naglo ubrzano poslednjih dana.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …